- Sale
- -10,00 zł
Dane techniczne:
- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: #320
- Wymiary: 210 x 70 x 15 mm
- Ścierniwo: ceramika, white aluminum oxide
- Waga: 580 gramów
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Shapton Kuromaku Professional jest gruboziarnistym kamieniem o gradacji #320, który przydaje się do naprawy zniszczonych noży, a także ułamanych czubków czy wszelkich wyszczerbień. W szybki sposób radzi sobie z usuwaniem stali.
Kamienie wodne wchodzące w skład serii Shapton Kuromaku Professional są uważane za jedne z najtwardszych i tym samym najlepszych kamieni służących do ostrzenia, jakie w tej chwili można spotkać na rynku. W zestawieniu z niemal każdą konkurencyjną marką mają tę przewagę, że najmniej się zużywają, a sporą wygodę zapewnia fakt, że nie wymagają tak częstego wyrównywania. Kamieni Shapton Kuromaku Professional można używać przy tak twardych stalach, jakimi są ZDP-189 czy R2.
Tzw. „Splash and Go” – kamienie do ostrzenia Kuromaku nie wymagają namaczania, ponieważ nie pochłaniają one wody (w przeciwieństwie do większości konkurencyjnych kamieni). Przed pierwszym użyciem nowego kamienia wystarczy go namoczyć na 5 minut, a potem – przy każdym kolejnym razie – jedynie zwilżyć, by natychmiast stał się gotowy do pracy.
Cechą, którą cenią użytkownicy kamieni Kuromaku Professional, jest także szybkość zbierania metalu, a więc i ostrzenia. Te ceramiczne kamienie powstają dzięki szczególnej metodzie produkcji, która nadaje im wysoki stopień twardości. Producent zadbał o wyselekcjonowane materiały ceramiczne i ścierne, co wpływa na walory funkcjonalne prezentowanych kamieni do ostrzenia Kuromaku Professional. Każdy z nich zapakowano w funkcjonalne pudełko, które może być podstawką do kamienia, przydatną podczas ostrzenia.
Uwaga – kamieni tych nie powinno się moczyć w czasie dłuższym niż kilka godzin.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
