Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny
Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny
Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny
Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny
Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny
Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny

Shapton Kuromaku Pro 2000 Kamień ceramiczny

K0703
Brak
259,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: #2000
  • Wymiary: 210 x 70 x 15 mm
  • Ścierniwo: ceramika, white aluminum oxide
  • Waga: 580 gramów
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Kamień o gradacji #2000 z serii Shapton Kuromaku Professional nadaje się do regularnego ostrzenia noży kuchennych. Za jego pomocą można także wykańczać oraz polerować krawędź tnącą.

Jedne z najtwardszych i najlepszych kamieni wodnych Shapton Kuromaku Professional doskonale sprawdzają się u każdego użytkownika. W przeciwieństwie do konkurencyjnych kamieni, nie zużywają się one tak szybko i jednocześnie nie wymagają tak częstego wyrównywania. Można ich z powodzeniem używać do pracy z tak twardymi stalami do jakich należą np. R2 czy ZDP-189.

Dzięki temu, że kamienie do ostrzenia Kuromaku są tzw. „Splash and Go”, nie pochłaniają one dużo wody, tak jak robią to kamienie innych marek. Ta zaleta bezpośrednio przekłada się na wygodę korzystania, ponieważ nie trzeba namaczać tych kamieni przed użyciem – wystarczy je jedynie zwilżyć. Przed pierwszym razem zaleca się namoczenie nowego kamienia na 5 minut.
Kamienie Kuromaku Professional są szybkie w ostrzeniu i zbieraniu stali. Kamienie mało się ścierają, więc nie zachodzi konieczność ich częstego wyrównywania. Kamienie ceramiczne Kuromaku Professionals powstają przy wykorzystaniu starannie dobranych ceramicznych i ściernych materiałów. Każdy z nich jest opakowany w dopasowane, praktyczne pudełko. Pełni ono dodatkową funkcję jako podstawka pod kamień, którą wykorzystujemy w trakcie ostrzenia.

Uwaga – kamieni Kuromaku Professionals nie należy moczyć dłużej niż kilka godzin.
Gradacja
2000
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.