- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: #8000
- Wymiary: 210 x 70 x 15 mm
- Ścierniwo: ceramika, white aluminum oxide
- Waga: 520 gramów
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Doskonały kamień Shapton Kuromaku Professional o gradacji #8000 przeznaczony jest do wykańczania, jak również polerowania krawędzi tnącej. Za pomocą tego kamienia jesteśmy w stanie uzyskać wyjątkowo wysoki poziom ostrości. Prezentowany kamień #8000 podczas polerowania nie daje efektu tzw. „lustra”, ale zostawia lekki mat – mgliste wykończenie, zbliżone do uzyskiwanego na kamieniach naturalnych.
Jedne z najtwardszych kamieni do ostrzenia, doskonałe produkty marki Shapton, nie mają sobie równych. Kamienie wodne z kolekcji Shapton Kuromaku Professional, w zestawieniu z innymi firmami, nie zużywają się tak szybko, a co więcej nie ma potrzeby, by je aż tak często wyrównywać. Można ich używać do pracy ze stalami o dużej twardości, np. R2 czy też ZDP-189.
Dzięki właściwości nieabsorbowania wody, kamienie Kuromaku nazywane „Splash and Go” nie wymagają namaczania przed użyciem (to wyróżnia je spośród znakomitej większości konkurencyjnych marek). Przed użyciem trzeba je tylko zwilżyć i już można za ich pomocą ostrzyć noże kuchenne. Wyjątkiem jest pierwszy raz, kiedy zaleca się, by nowy kamień namoczyć na chwilę w wodzie – na ok. 5 minut – a potem można przystąpić do pracy.
Przewaga kamieni ceramicznych Kuromaku Professional polega też na ich szybkości – bardzo sprawnie zbierają one stal, umożliwiając użytkownikowi szybkie ostrzenie. Znakomite kamienie ceramiczne z serii Kuromaku Professionals zapakowane są w przydatne pudełko, które służy również jako podstawka w czasie ostrzenia.
Uwaga – kamieni Shapton Kuromaku Professional nie należy moczyć w wodzie przez czas dłuższy niż kilka godzin.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
