• +48 794 113 882
King kamień wodny 1000/6000 Powiększ

King kamień wodny 1000/6000

KDS

359,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000/6000
  • Wymiary: 20,7 x 6,6 x 3,6 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Japoński kamień wodny – z profesjonalnej serii – posiada dwie różne gradacje, tj. 1000 oraz 6000. Jest on doskonały do ostrzenia noży i brzytew, jak również dłut, a nawet nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 1000) służy do ostrzenia wstępnego. Natomiast przy użyciu drugiej strony (z gradacją na poziomie 6000) można ostatecznie wypolerować krawędź tnącą, która uzyskuje pożądaną ostrość. Kamień wodny znajduje się w plastikowym pudełku.

Najlepsze z możliwych ostrzałki – czyli kamienie wodne – znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i tej domowej. Dzięki nim ostrzony nóż uzyskuje ostrość na ekstremalnie wysokim poziomie, a po tym cechuje się też ogromną precyzją cięcia. Należy wspomnieć o fakcie, że japońskie noże kuchenne, zanim jeszcze wyjadą gotowe z zakładu produkcyjnego, są ostrzone za pomocą wspomnianych kamieni wodnych. Każdy kamień wodny należy zanurzyć na kilka minut w wodzie przed użyciem (w trakcie używania nie powinien być suchy). W celu uzyskania imponującej ostrości japońskie noże najlepiej ostrzyć pod kątem ok. 15⁰. Ta charakterystyczna ostrzałka do noży i narzędzi kuchennych z powodzeniem sprawdzi się w rękach osób, które pragną wysokiego bezpieczeństwa i ostrości podczas pracy z nożami kuchennymi.
Gradacja1000/6000
Japoński kamień wodny – z profesjonalnej serii – posiada dwie różne gradacje, tj. 1000 oraz 6000. Jest on doskonały do ostrzenia noży i brzytew, jak również dłut, a nawet nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 1000) służy do ostrzenia wstępnego. Natomiast przy użyciu drugiej strony (z gradacją na poziomie 6000) można ostatecznie wypolerować krawędź tnącą, która uzyskuje pożądaną ostrość. Kamień wodny znajduje się w plastikowym pudełku.

Najlepsze z możliwych ostrzałki – czyli kamienie wodne – znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i tej domowej. Dzięki nim ostrzony nóż uzyskuje ostrość na ekstremalnie wysokim poziomie, a po tym cechuje się też ogromną precyzją cięcia. Należy wspomnieć o fakcie, że japońskie noże kuchenne, zanim jeszcze wyjadą gotowe z zakładu produkcyjnego, są ostrzone za pomocą wspomnianych kamieni wodnych. Każdy kamień wodny należy zanurzyć na kilka minut w wodzie przed użyciem (w trakcie używania nie powinien być suchy). W celu uzyskania imponującej ostrości japońskie noże najlepiej ostrzyć pod kątem ok. 15⁰. Ta charakterystyczna ostrzałka do noży i narzędzi kuchennych z powodzeniem sprawdzi się w rękach osób, które pragną wysokiego bezpieczeństwa i ostrości podczas pracy z nożami kuchennymi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

King kamień wodny 1000/6000

King kamień wodny 1000/6000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000/6000
  • Wymiary: 20,7 x 6,6 x 3,6 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

18 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.