• +48 794 113 882
King kamień wodny 1000/6000 Powiększ

King kamień wodny 1000/6000

KDS

359,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000/6000
  • Wymiary: 20,7 x 6,6 x 3,6 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Japoński kamień wodny – z profesjonalnej serii – posiada dwie różne gradacje, tj. 1000 oraz 6000. Jest on doskonały do ostrzenia noży i brzytew, jak również dłut, a nawet nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 1000) służy do ostrzenia wstępnego. Natomiast przy użyciu drugiej strony (z gradacją na poziomie 6000) można ostatecznie wypolerować krawędź tnącą, która uzyskuje pożądaną ostrość. Kamień wodny znajduje się w plastikowym pudełku.

Najlepsze z możliwych ostrzałki – czyli kamienie wodne – znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i tej domowej. Dzięki nim ostrzony nóż uzyskuje ostrość na ekstremalnie wysokim poziomie, a po tym cechuje się też ogromną precyzją cięcia. Należy wspomnieć o fakcie, że japońskie noże kuchenne, zanim jeszcze wyjadą gotowe z zakładu produkcyjnego, są ostrzone za pomocą wspomnianych kamieni wodnych. Każdy kamień wodny należy zanurzyć na kilka minut w wodzie przed użyciem (w trakcie używania nie powinien być suchy). W celu uzyskania imponującej ostrości japońskie noże najlepiej ostrzyć pod kątem ok. 15⁰. Ta charakterystyczna ostrzałka do noży i narzędzi kuchennych z powodzeniem sprawdzi się w rękach osób, które pragną wysokiego bezpieczeństwa i ostrości podczas pracy z nożami kuchennymi.
Gradacja1000/6000
Japoński kamień wodny – z profesjonalnej serii – posiada dwie różne gradacje, tj. 1000 oraz 6000. Jest on doskonały do ostrzenia noży i brzytew, jak również dłut, a nawet nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 1000) służy do ostrzenia wstępnego. Natomiast przy użyciu drugiej strony (z gradacją na poziomie 6000) można ostatecznie wypolerować krawędź tnącą, która uzyskuje pożądaną ostrość. Kamień wodny znajduje się w plastikowym pudełku.

Najlepsze z możliwych ostrzałki – czyli kamienie wodne – znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i tej domowej. Dzięki nim ostrzony nóż uzyskuje ostrość na ekstremalnie wysokim poziomie, a po tym cechuje się też ogromną precyzją cięcia. Należy wspomnieć o fakcie, że japońskie noże kuchenne, zanim jeszcze wyjadą gotowe z zakładu produkcyjnego, są ostrzone za pomocą wspomnianych kamieni wodnych. Każdy kamień wodny należy zanurzyć na kilka minut w wodzie przed użyciem (w trakcie używania nie powinien być suchy). W celu uzyskania imponującej ostrości japońskie noże najlepiej ostrzyć pod kątem ok. 15⁰. Ta charakterystyczna ostrzałka do noży i narzędzi kuchennych z powodzeniem sprawdzi się w rękach osób, które pragną wysokiego bezpieczeństwa i ostrości podczas pracy z nożami kuchennymi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

King kamień wodny 1000/6000

King kamień wodny 1000/6000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000/6000
  • Wymiary: 20,7 x 6,6 x 3,6 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.