• +48 794 113 882
Tojiro kamień wodny 4000 Powiększ

Tojiro kamień wodny 4000

F-454

389,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 4000
  • Wymiary: 20,8 x 6,8 x 2 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Jednostronny, profesjonalny japoński kamień wodny o gradacji na poziomie 4000 sprawdzi się do ostrzenia wielu narzędzi kuchennych (noża, dłuta, brzytwy czy nożyczek). Kamień o tej gradacji służy przede wszystkim do finalnego polerowania krawędzi tnącej , dzięki czemu uzyskuje ona swoją pożądaną ostrość. W zestawie znajduje się także podstawka, która wraz z kamieniem wodnym zapewnia dużą stabilność podczas ostrzenia.

Kamienie wodne, czyli charakterystyczne i najlepsze ostrzałki kuchenne, dają możliwość naostrzenia noży kuchennych i nie tylko do bardzo wysokiego poziomu ostrości. Tym samym gwarantują także wysoką precyzję cięcia podczas codziennej pracy. Należy w tym miejscu wspomnieć o tym, że każdy japoński nóż kuchenny, przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego, poddawany jest procesowi ostrzenia – właśnie za pomocą wodnych kamieni. Każdorazowo przed użyciem kamienia wodnego trzeba go zanurzyć w wodzie na kilka minut, ponieważ podczas ostrzenia nie powinien mieć on suchej powierzchni. Wszystkie japońskie noże uzyskują najlepszą ostrość, gdy są ostrzone pod specjalnym kątem nachylenia ostrzałki – w granicach 15 stopni. Kamień wodny to rekomendowana ostrzałka do noży kuchennych i innych narzędzi, która spełnia oczekiwania względem ostrości, a także bezpieczeństwa noży.
Gradacja4000
Jednostronny, profesjonalny japoński kamień wodny o gradacji na poziomie 4000 sprawdzi się do ostrzenia wielu narzędzi kuchennych (noża, dłuta, brzytwy czy nożyczek). Kamień o tej gradacji służy przede wszystkim do finalnego polerowania krawędzi tnącej , dzięki czemu uzyskuje ona swoją pożądaną ostrość. W zestawie znajduje się także podstawka, która wraz z kamieniem wodnym zapewnia dużą stabilność podczas ostrzenia.

Kamienie wodne, czyli charakterystyczne i najlepsze ostrzałki kuchenne, dają możliwość naostrzenia noży kuchennych i nie tylko do bardzo wysokiego poziomu ostrości. Tym samym gwarantują także wysoką precyzję cięcia podczas codziennej pracy. Należy w tym miejscu wspomnieć o tym, że każdy japoński nóż kuchenny, przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego, poddawany jest procesowi ostrzenia – właśnie za pomocą wodnych kamieni. Każdorazowo przed użyciem kamienia wodnego trzeba go zanurzyć w wodzie na kilka minut, ponieważ podczas ostrzenia nie powinien mieć on suchej powierzchni. Wszystkie japońskie noże uzyskują najlepszą ostrość, gdy są ostrzone pod specjalnym kątem nachylenia ostrzałki – w granicach 15 stopni. Kamień wodny to rekomendowana ostrzałka do noży kuchennych i innych narzędzi, która spełnia oczekiwania względem ostrości, a także bezpieczeństwa noży.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro kamień wodny 4000

Tojiro kamień wodny 4000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 4000
  • Wymiary: 20,8 x 6,8 x 2 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.