• +48 794 113 882
Global ceramiczny kamień 5000 Powiększ

Global ceramiczny kamień 5000

MS5PS

489,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 5000
  • Wymiary: 21 x 7 x 5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Japoński jednostronny i profesjonalny kamień wodny charakteryzuje się stopniem gradacji na poziomie 5000. Można go używać zarówno do ostrzenia noży kuchennych, jak i innych narzędzi (np. nożyczek, brzytw, dłut). Gradacja rzędu 5000 najlepiej sprawdza się do finalnego polerowania krawędzi tnącej noża. Dzięki temu uzyskuje on ostateczną ostrość.

Uznaje się, że kamienie wodne to najlepsze ostrzałki kuchenne, jakie można wybrać do realizowania swojej pracy lub kulinarnej pasji. Pozwalają one otrzymać bardzo wysoką ostrość, która idzie w parze z dużą precyzją cięcia. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest fakt, że przed opuszczeniem fabryki, w której wykuwane są japońskie noże kuchenne, każdy z nich zostaje poddany ostrzeniu – a do tego celu używa się właśnie wspomnianych kamieni wodnych. Pamiętaj, by przed każdym użyciem namoczyć kamień w wodzie (wystarczy na kilka minut) – ten warunek jest niezbędny do skutecznego ostrzenia noży (kamień nie może być suchy w trakcie wykonywania tej czynności). Poleca się, aby ostrzyć noże japońskie pod kątem 15⁰ – to daje im największą ostrość. Używając niezawodnych kamieni wodnych, masz pewność, że ta ostrzałka zapewni Ci wysoki stopień bezpieczeństwa oraz ostrości Twoich narzędzi w kuchni.
Gradacja5000
Japoński jednostronny i profesjonalny kamień wodny charakteryzuje się stopniem gradacji na poziomie 5000. Można go używać zarówno do ostrzenia noży kuchennych, jak i innych narzędzi (np. nożyczek, brzytw, dłut). Gradacja rzędu 5000 najlepiej sprawdza się do finalnego polerowania krawędzi tnącej noża. Dzięki temu uzyskuje on ostateczną ostrość.

Uznaje się, że kamienie wodne to najlepsze ostrzałki kuchenne, jakie można wybrać do realizowania swojej pracy lub kulinarnej pasji. Pozwalają one otrzymać bardzo wysoką ostrość, która idzie w parze z dużą precyzją cięcia. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest fakt, że przed opuszczeniem fabryki, w której wykuwane są japońskie noże kuchenne, każdy z nich zostaje poddany ostrzeniu – a do tego celu używa się właśnie wspomnianych kamieni wodnych. Pamiętaj, by przed każdym użyciem namoczyć kamień w wodzie (wystarczy na kilka minut) – ten warunek jest niezbędny do skutecznego ostrzenia noży (kamień nie może być suchy w trakcie wykonywania tej czynności). Poleca się, aby ostrzyć noże japońskie pod kątem 15⁰ – to daje im największą ostrość. Używając niezawodnych kamieni wodnych, masz pewność, że ta ostrzałka zapewni Ci wysoki stopień bezpieczeństwa oraz ostrości Twoich narzędzi w kuchni.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Global ceramiczny kamień 5000

Global ceramiczny kamień 5000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 5000
  • Wymiary: 21 x 7 x 5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.