- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowy odbiór Wysyłka
0,00 zł Razem

Tojiro profesjonalny kamień wodny 8000
F-455
Dane techniczne:
- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 8000
- Wymiary: 20,8 x 6,8 x 2 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny jednostronny posiada gradację 8000 i nadaje się przede wszystkim do profesjonalnego użytku. Można stosować go w celu sprawnego ostrzenia noży i brzytew, choć nie tylko (świetnie sprawdza się także przy ostrzeniu dłut i nożyczek). Kamień cechujący się gradacją 8000 w głównej mierze służy do końcowego polerowania i nadawania finalnej ostrości krawędzi tnącej. Kamień znajduje się w zestawie z podstawką, dzięki której stabilność podczas ostrzenia jest zdecydowanie większa.
Kamienie wodne są postrzegane jako wyjątkowe ostrzałki do noży kuchennych i przez wielu są uznawane za najlepsze. Dają one niezwykłą możliwość osiągnięcia najwyższego poziomu ostrości noża, który dzięki temu staje się niezwykle precyzyjny podczas cięcia. Należy zauważyć, że wszystkie japońskie noże kuchenne, które produkuje się w specjalnych manufakturach, zanim jeszcze z nich wyjadą – są ostrzone przy użyciu tych kamieni. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego jako ostrzałki należy go namoczyć. Zanurzenie w wodzie na kilka minut sprawi, że podczas ostrzenia nie będzie suchy (jest to niewskazane). By otrzymać jak najwyższą ostrość japońskiego noża kuchennego, poleca się, by ostrzyć go pod kątem w okolicach 15⁰. Kamień wodny, będący skuteczną ostrzałką do noży, to świetny wybór dla wszystkich osób, którym zależy na codziennym korzystaniu z bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego.
Kamienie wodne są postrzegane jako wyjątkowe ostrzałki do noży kuchennych i przez wielu są uznawane za najlepsze. Dają one niezwykłą możliwość osiągnięcia najwyższego poziomu ostrości noża, który dzięki temu staje się niezwykle precyzyjny podczas cięcia. Należy zauważyć, że wszystkie japońskie noże kuchenne, które produkuje się w specjalnych manufakturach, zanim jeszcze z nich wyjadą – są ostrzone przy użyciu tych kamieni. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego jako ostrzałki należy go namoczyć. Zanurzenie w wodzie na kilka minut sprawi, że podczas ostrzenia nie będzie suchy (jest to niewskazane). By otrzymać jak najwyższą ostrość japońskiego noża kuchennego, poleca się, by ostrzyć go pod kątem w okolicach 15⁰. Kamień wodny, będący skuteczną ostrzałką do noży, to świetny wybór dla wszystkich osób, którym zależy na codziennym korzystaniu z bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego.
Gradacja | 8000 |
Kamień wodny jednostronny posiada gradację 8000 i nadaje się przede wszystkim do profesjonalnego użytku. Można stosować go w celu sprawnego ostrzenia noży i brzytew, choć nie tylko (świetnie sprawdza się także przy ostrzeniu dłut i nożyczek). Kamień cechujący się gradacją 8000 w głównej mierze służy do końcowego polerowania i nadawania finalnej ostrości krawędzi tnącej. Kamień znajduje się w zestawie z podstawką, dzięki której stabilność podczas ostrzenia jest zdecydowanie większa.
Kamienie wodne są postrzegane jako wyjątkowe ostrzałki do noży kuchennych i przez wielu są uznawane za najlepsze. Dają one niezwykłą możliwość osiągnięcia najwyższego poziomu ostrości noża, który dzięki temu staje się niezwykle precyzyjny podczas cięcia. Należy zauważyć, że wszystkie japońskie noże kuchenne, które produkuje się w specjalnych manufakturach, zanim jeszcze z nich wyjadą – są ostrzone przy użyciu tych kamieni. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego jako ostrzałki należy go namoczyć. Zanurzenie w wodzie na kilka minut sprawi, że podczas ostrzenia nie będzie suchy (jest to niewskazane). By otrzymać jak najwyższą ostrość japońskiego noża kuchennego, poleca się, by ostrzyć go pod kątem w okolicach 15⁰. Kamień wodny, będący skuteczną ostrzałką do noży, to świetny wybór dla wszystkich osób, którym zależy na codziennym korzystaniu z bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego.
Kamienie wodne są postrzegane jako wyjątkowe ostrzałki do noży kuchennych i przez wielu są uznawane za najlepsze. Dają one niezwykłą możliwość osiągnięcia najwyższego poziomu ostrości noża, który dzięki temu staje się niezwykle precyzyjny podczas cięcia. Należy zauważyć, że wszystkie japońskie noże kuchenne, które produkuje się w specjalnych manufakturach, zanim jeszcze z nich wyjadą – są ostrzone przy użyciu tych kamieni. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego jako ostrzałki należy go namoczyć. Zanurzenie w wodzie na kilka minut sprawi, że podczas ostrzenia nie będzie suchy (jest to niewskazane). By otrzymać jak najwyższą ostrość japońskiego noża kuchennego, poleca się, by ostrzyć go pod kątem w okolicach 15⁰. Kamień wodny, będący skuteczną ostrzałką do noży, to świetny wybór dla wszystkich osób, którym zależy na codziennym korzystaniu z bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego.
No customer comments for the moment.
29 inne produkty w tej kategorii:
Taidea kamień wodny 3000/8000
207,00 złTaidea kamień wodny 1000
69,00 złTaidea kamień wodny 3000
80,00 złTaidea kamień wodny 5000
89,00 złTaidea kamień wodny 2000
72,00 złTaidea kamień wodny 1000/3000
143,00 zł149,00 złTaidea kamień wodny 1500
72,00 złTaidea kamień wodny 400/1500
130,00 zł135,00 złTaidea kamień wodny 400
69,00 złTaidea kamień wodny 600/2000
125,00 złTaidea kamień wodny 240
54,00 złTaidea kamień wodny 120/400
75,00 złTaidea kamień wodny 180/600
85,00 zł90,00 złTaidea kamień wodny 2000/5000
169,00 złTaidea kamień wodny 240/1000
112,00 zł115,00 złGlobal Kamień ceramiczny 1000
349,00 złKing kamień wodny 1000/6000
359,00 złTojiro kamień wodny 4000
389,00 złGlobal ceramiczny kamień 5000
489,00 złMasahiro M-180 Kamień wodny do ostrzenia
179,00 zł