• +48 794 113 882
Tojiro profesjonalny kamień wodny 8000 Powiększ

Tojiro profesjonalny kamień wodny 8000

F-455

799,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 8000
  • Wymiary: 20,8 x 6,8 x 2 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny jednostronny posiada gradację 8000 i nadaje się przede wszystkim do profesjonalnego użytku. Można stosować go w celu sprawnego ostrzenia noży i brzytew, choć nie tylko (świetnie sprawdza się także przy ostrzeniu dłut i nożyczek). Kamień cechujący się gradacją 8000 w głównej mierze służy do końcowego polerowania i nadawania finalnej ostrości krawędzi tnącej. Kamień znajduje się w zestawie z podstawką, dzięki której stabilność podczas ostrzenia jest zdecydowanie większa.

Kamienie wodne są postrzegane jako wyjątkowe ostrzałki do noży kuchennych i przez wielu są uznawane za najlepsze. Dają one niezwykłą możliwość osiągnięcia najwyższego poziomu ostrości noża, który dzięki temu staje się niezwykle precyzyjny podczas cięcia. Należy zauważyć, że wszystkie japońskie noże kuchenne, które produkuje się w specjalnych manufakturach, zanim jeszcze z nich wyjadą – są ostrzone przy użyciu tych kamieni. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego jako ostrzałki należy go namoczyć. Zanurzenie w wodzie na kilka minut sprawi, że podczas ostrzenia nie będzie suchy (jest to niewskazane). By otrzymać jak najwyższą ostrość japońskiego noża kuchennego, poleca się, by ostrzyć go pod kątem w okolicach 15⁰. Kamień wodny, będący skuteczną ostrzałką do noży, to świetny wybór dla wszystkich osób, którym zależy na codziennym korzystaniu z bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego.
Gradacja8000
Kamień wodny jednostronny posiada gradację 8000 i nadaje się przede wszystkim do profesjonalnego użytku. Można stosować go w celu sprawnego ostrzenia noży i brzytew, choć nie tylko (świetnie sprawdza się także przy ostrzeniu dłut i nożyczek). Kamień cechujący się gradacją 8000 w głównej mierze służy do końcowego polerowania i nadawania finalnej ostrości krawędzi tnącej. Kamień znajduje się w zestawie z podstawką, dzięki której stabilność podczas ostrzenia jest zdecydowanie większa.

Kamienie wodne są postrzegane jako wyjątkowe ostrzałki do noży kuchennych i przez wielu są uznawane za najlepsze. Dają one niezwykłą możliwość osiągnięcia najwyższego poziomu ostrości noża, który dzięki temu staje się niezwykle precyzyjny podczas cięcia. Należy zauważyć, że wszystkie japońskie noże kuchenne, które produkuje się w specjalnych manufakturach, zanim jeszcze z nich wyjadą – są ostrzone przy użyciu tych kamieni. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego jako ostrzałki należy go namoczyć. Zanurzenie w wodzie na kilka minut sprawi, że podczas ostrzenia nie będzie suchy (jest to niewskazane). By otrzymać jak najwyższą ostrość japońskiego noża kuchennego, poleca się, by ostrzyć go pod kątem w okolicach 15⁰. Kamień wodny, będący skuteczną ostrzałką do noży, to świetny wybór dla wszystkich osób, którym zależy na codziennym korzystaniu z bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro profesjonalny kamień wodny 8000

Tojiro profesjonalny kamień wodny 8000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 8000
  • Wymiary: 20,8 x 6,8 x 2 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.