Kanetsugu Miyabi Issin o długości ostrza 150 mm, jest małym i poręcznym nożem wykorzystanym wszędzie tam, gdzie potrzebujemy większej precyzji podczas pracy z małymi produktami, takimi jak szalotki, grzyby czy mniejsze kawałki mięsa i ryb.

Kanetsugu Miyabi Issin to seria noży kuchennych o konstrukcji trójwarstwowej, wykonanych w popularnej w Japonii technice „SAN-MAI”. Zastosowanie tej techniki oznacza, że rdzeń noża został wykonany z twardej wysokowęglowej stali „AUS-8”, która została obłożona miękką i całkowicie nierdzewną stalą SUS-410. Dzięki zastosowaniu takiej techniki, twardy rdzeń z AUS-8 jest chroniony zewnętrznymi warstwami z miękkiej stali SUS-410, nadającej dodatkowo elastyczności.
W procesie obróbki cieplnej (hartowanie), noże uzyskały twardość na poziomie 57-58 HRC, dzięki czemu trzymają ostrość i są łatwe w ostrzeniu.
Rękojeść jest wykonana z naturalnego palisandru i wzmocniona dwoma nitami. Drewno zostało odpowiednio zaimpregnowane, dzięki czemu jest odporne na wilgoć i temperaturę. Noże z serii Miyabi Issin oferują świetny stosunek ceny do jakości i są polecane zarówno profesjonalistom, jak i pasjonatom gotowania, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1919 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, znanego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Długość całkowita: 255 mm
  • Wysokość ostrza: 30 mm
  • Grubość ostrza: 1,5 mm
  • Rękojeść: palisander
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410
  • HRC: 57-58
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 55 gram

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz