• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Nóż uniwersalny 130 mm

7001

229,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 130 mm
  • Długość całkowita: 245 mm
  • Wysokość ostrza: 29 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 70 gram

Nóż uniwersalny Kanetsugu Pro-M o długości ostrza 130 mm, będzie przydany podczas bardziej precyzyjnych prac z mniejszymi produktami.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to klasyczne noże japońskie w zachodnim stylu. Ostrza zostały wykute z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8 w technice „monosteel”. Podczas hartowania noże poddawane są specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się drastycznie w temperaturze -70 C° nadając im twardość na poziomie 59+/-1 HRC. To, co wyróżnia te noże to niesamowite właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Samo wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży w tej półce cenowej.
Rękojeść jest wykonana z ciemnego drewna pakka, które zostało odpowiednio zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Specjalnie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna, zapewniając pewny chwyt podczas pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcę mieczy samurajskich (1336-1392).
Rodzaje nożyNóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż uniwersalny Kanetsugu Pro-M o długości ostrza 130 mm, będzie przydany podczas bardziej precyzyjnych prac z mniejszymi produktami.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to klasyczne noże japońskie w zachodnim stylu. Ostrza zostały wykute z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8 w technice „monosteel”. Podczas hartowania noże poddawane są specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się drastycznie w temperaturze -70 C° nadając im twardość na poziomie 59+/-1 HRC. To, co wyróżnia te noże to niesamowite właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Samo wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży w tej półce cenowej.
Rękojeść jest wykonana z ciemnego drewna pakka, które zostało odpowiednio zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Specjalnie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna, zapewniając pewny chwyt podczas pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcę mieczy samurajskich (1336-1392).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Nóż uniwersalny 130 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż uniwersalny 130 mm

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 130 mm
  • Długość całkowita: 245 mm
  • Wysokość ostrza: 29 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 70 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.