• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Nóż uniwersalny 150 mm

7002

249,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Długość całkowita: 260 mm
  • Wysokość ostrza: 30 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 80 gram

Nóż uniwersalny Kanetsugu Pro-M o długości ostrza 150 mm, sprawdzi się podczas bardziej precyzyjnych prac w kuchni z małymi produktami.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to jedne z najpopularniejszych noży tego producenta. Ostrza zostały wykute z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8 w technice „monosteel”. Podczas hartowania noże poddawane są obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°, zyskując dzięki temu twardość na poziomie 59+/-1 HRC. To, co wyróżnia te noże to niesamowite właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Samo wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży w tym przedziale cenowym.
Rękojeść wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcę mieczy samurajskich (1336-1392).
Rodzaje nożyNóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż uniwersalny Kanetsugu Pro-M o długości ostrza 150 mm, sprawdzi się podczas bardziej precyzyjnych prac w kuchni z małymi produktami.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to jedne z najpopularniejszych noży tego producenta. Ostrza zostały wykute z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8 w technice „monosteel”. Podczas hartowania noże poddawane są obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°, zyskując dzięki temu twardość na poziomie 59+/-1 HRC. To, co wyróżnia te noże to niesamowite właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Samo wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży w tym przedziale cenowym.
Rękojeść wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcę mieczy samurajskich (1336-1392).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Nóż uniwersalny 150 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż uniwersalny 150 mm

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Długość całkowita: 260 mm
  • Wysokość ostrza: 30 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 80 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.