• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Nóż Santoku 170 mm

7003

359,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 170 mm
  • Długość całkowita: 295 mm
  • Wysokość ostrza: 42 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 140 gram

Kanetsugu Pro-M Santoku 170 mm jest uniwersalnym i poręcznym nożem kuchennym, dzięki któremu wykonamy większość prac kuchennych.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to bardzo popularne noże tego japońskiego producenta w klasycznym zachodnim stylu. Ostrza tych noży są wykuwane z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8 w tzw. technice „monosteel”. W trakcie hartowania stal poddawana jest obróbce cieplnej, tzw. „sub-zero treatment”, podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°. W rezultacie ostrza uzyskują twardość na poziomie 59+/-1 HRC. Noże te wyróżniają bardzo dobre właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz wypukłemu szlifowi „hamaguri ba”. Warto zwrócić uwagę, że wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży w podobnym przedziale cenowym.
Rękojeść została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zaimpregnowano, dzięki czemu jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo poręczna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Kanetsugu Pro-M Santoku 170 mm jest uniwersalnym i poręcznym nożem kuchennym, dzięki któremu wykonamy większość prac kuchennych.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to bardzo popularne noże tego japońskiego producenta w klasycznym zachodnim stylu. Ostrza tych noży są wykuwane z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8 w tzw. technice „monosteel”. W trakcie hartowania stal poddawana jest obróbce cieplnej, tzw. „sub-zero treatment”, podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°. W rezultacie ostrza uzyskują twardość na poziomie 59+/-1 HRC. Noże te wyróżniają bardzo dobre właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz wypukłemu szlifowi „hamaguri ba”. Warto zwrócić uwagę, że wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży w podobnym przedziale cenowym.
Rękojeść została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zaimpregnowano, dzięki czemu jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo poręczna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Nóż Santoku 170 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Santoku 170 mm

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 170 mm
  • Długość całkowita: 295 mm
  • Wysokość ostrza: 42 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 140 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.