• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm

7004

349,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 305 mm
  • Wysokość ostrza: 39 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 150 gram

Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 180 mm, jest polecany do większości prac kuchennych - to najbardziej uniwersalny typ noża o wszechstronnym zastosowaniu.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to bardzo popularne nierdzewne noże tego japońskiego producenta w klasycznym zachodnim stylu. Ostrza tych noży są wykonane z jednego kawałka stali AUS-8, w tzw. technice „monosteel”. W trakcie hartowania stal poddawana jest obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°. W rezultacie ostrza uzyskują twardość na poziomie 59+/-1 HRC. Ostrza noży z serii Pro-M posiadają bardzo dobre właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz przede wszystkim wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Warto zauważyć, że wykończenie noży z tej serii i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zaimpregnowano – jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest wygodna i daje pewny chwyt nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu to producent z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona przez Matsujiro Kawamurę w 1918 roku. Był on potomkiem Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 180 mm, jest polecany do większości prac kuchennych - to najbardziej uniwersalny typ noża o wszechstronnym zastosowaniu.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to bardzo popularne nierdzewne noże tego japońskiego producenta w klasycznym zachodnim stylu. Ostrza tych noży są wykonane z jednego kawałka stali AUS-8, w tzw. technice „monosteel”. W trakcie hartowania stal poddawana jest obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°. W rezultacie ostrza uzyskują twardość na poziomie 59+/-1 HRC. Ostrza noży z serii Pro-M posiadają bardzo dobre właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz przede wszystkim wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Warto zauważyć, że wykończenie noży z tej serii i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zaimpregnowano – jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest wygodna i daje pewny chwyt nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu to producent z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona przez Matsujiro Kawamurę w 1918 roku. Był on potomkiem Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm

  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 305 mm
  • Wysokość ostrza: 39 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 150 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.