• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm

7006

449,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 370 mm
  • Wysokość ostrza: 48 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 190 gram

Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 240 mm jest uniwersalnym typem noża, który doskonale sprawuje się zarówno przy szatkowaniu warzyw jak i filetowaniu ryby.

Kanetsugu Pro-M to seria bardzo dobrze wykonanych noży kuchennych, wykonanych w całości z nierdzewnej stali molibdenowo wanadowej. Ostrza tych noży zostały wykute z jednego kawałka stali o nazwie AUS-8, w tzw. technice „monosteel”. Firma Kanetsugu podczas hartowania stali AUS-8 poddaje ją specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi, ostrza uzyskują twardość na wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Noże z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu i w dużej mierze wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”, który bardzo ułatwia separację żywności podczas krojenia. Wykończenie tych noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść noża wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które jest znane na całym świecie z produkcji noży kuchennych.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 240 mm jest uniwersalnym typem noża, który doskonale sprawuje się zarówno przy szatkowaniu warzyw jak i filetowaniu ryby.

Kanetsugu Pro-M to seria bardzo dobrze wykonanych noży kuchennych, wykonanych w całości z nierdzewnej stali molibdenowo wanadowej. Ostrza tych noży zostały wykute z jednego kawałka stali o nazwie AUS-8, w tzw. technice „monosteel”. Firma Kanetsugu podczas hartowania stali AUS-8 poddaje ją specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi, ostrza uzyskują twardość na wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Noże z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu i w dużej mierze wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”, który bardzo ułatwia separację żywności podczas krojenia. Wykończenie tych noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść noża wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które jest znane na całym świecie z produkcji noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm

  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 370 mm
  • Wysokość ostrza: 48 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 190 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.