• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm

7008

359,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Honesuki / Nóż do trybowania
  • Długość ostrza: 145 mm
  • Długość całkowita: 270 mm
  • Wysokość ostrza: 40 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 135 gram

Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm to mały i poręczny nóż z bardzo mocnym ostrzem. Idealnie nadaje się do trybowania drobiu i oddzielania mięsa od kości.

Kanetsugu Pro-M to seria bardzo dobrze wykonanych i mocnych noży kuchennych, wykonanych w całości z wysokowęglowej nierdzewnej stali. Ostrza tych noży są wykuwane z w całości z jednego kawałka stali AUS-8, która ma doskonałe właściwości tnące. Firma Kanetsugu w trakcie hartowania stali AUS-8 stosuje specjalną obróbkę cieplną, tzw. „sub-zero treatment”, podczas której ostrza schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi ostrza uzyskują twardość na wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Wykończenie noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść tego noża wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest niezwykle wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z japońskiego miasta Seki, które słynie z produkcji noży kuchennych.
Rodzaje nożyNóż do trybowania, Nóż do wykrawania
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm to mały i poręczny nóż z bardzo mocnym ostrzem. Idealnie nadaje się do trybowania drobiu i oddzielania mięsa od kości.

Kanetsugu Pro-M to seria bardzo dobrze wykonanych i mocnych noży kuchennych, wykonanych w całości z wysokowęglowej nierdzewnej stali. Ostrza tych noży są wykuwane z w całości z jednego kawałka stali AUS-8, która ma doskonałe właściwości tnące. Firma Kanetsugu w trakcie hartowania stali AUS-8 stosuje specjalną obróbkę cieplną, tzw. „sub-zero treatment”, podczas której ostrza schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi ostrza uzyskują twardość na wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Wykończenie noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść tego noża wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest niezwykle wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z japońskiego miasta Seki, które słynie z produkcji noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm

Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm

  • Typ: Honesuki / Nóż do trybowania
  • Długość ostrza: 145 mm
  • Długość całkowita: 270 mm
  • Wysokość ostrza: 40 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 135 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.