• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm

7009

419,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 370 mm
  • Wysokość ostrza: 37 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 165 gram

Smukły nóż Kanetsugu Pro-M Sujihiki 240 mm służy przede wszystkim do plastrowania, ale sprawdzi się także podczas przygotowywania sushi czy filetowania ryb.

Kanetsugu Pro-M to seria ultra ostrych noży kuchennych wykonanych w całości z nierdzewnej stali molibdenowo wanadowej AUS-8. Firma Kanetsugu podczas hartowania noży z serii Pro-M poddaje je specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi ostrza uzyskują twardość na odpowiednio wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Noże z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy dobrej obróbce cieplnej stali i wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”, który umożliwia bardzo łatwą i precyzyjną separację żywności od ostrza. Wykończenie tych noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść tego noża została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Istniejąca ponad 100 lat firma została założona przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż Sujihiki, Nóż do plastrowania
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Smukły nóż Kanetsugu Pro-M Sujihiki 240 mm służy przede wszystkim do plastrowania, ale sprawdzi się także podczas przygotowywania sushi czy filetowania ryb.

Kanetsugu Pro-M to seria ultra ostrych noży kuchennych wykonanych w całości z nierdzewnej stali molibdenowo wanadowej AUS-8. Firma Kanetsugu podczas hartowania noży z serii Pro-M poddaje je specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi ostrza uzyskują twardość na odpowiednio wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Noże z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy dobrej obróbce cieplnej stali i wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”, który umożliwia bardzo łatwą i precyzyjną separację żywności od ostrza. Wykończenie tych noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść tego noża została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Istniejąca ponad 100 lat firma została założona przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm

  • Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 370 mm
  • Wysokość ostrza: 37 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 165 gram

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.