• +48 794 113 882

Kyocera Kyotop Nóż szefa kuchni 15,5cm

KT-155-HIP-D

1 245,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 155mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: ceramika - węglik cyrkonu
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa  kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaCeramiczne

Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa  kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.

Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kyocera Kyotop Nóż szefa kuchni 15,5cm

Kyocera Kyotop Nóż szefa kuchni 15,5cm

  • Typ: Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 155mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: ceramika - węglik cyrkonu
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.