• +48 794 113 882

Kyocera Kyotop Yanagiba 20cm

KT-200-HIP-D

1 685,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 200mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: ceramika - węglik cyrkonu
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaCeramiczne

Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kyocera Kyotop Yanagiba 20cm

Kyocera Kyotop Yanagiba 20cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 200mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: ceramika - węglik cyrkonu
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.