• +48 794 113 882

Kyocera Kyotop Yanagiba 20cm

KT-200-HIP-D

1 685,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 200mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: ceramika - węglik cyrkonu
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaCeramiczne

Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kyocera Kyotop Yanagiba 20cm

Kyocera Kyotop Yanagiba 20cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 200mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: ceramika - węglik cyrkonu
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.