Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm
Masahiro Bessen Yanagiba 240mm

Masahiro Bessen Yanagiba 240mm

16219
Dostępny - wysyłka w 24h
529,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm to nóż smukły i długi, który idealnie sprawdza się do przygotowywania sushi, jak i sashimi. Tradycyjnie jest on ostrzony jednostronnie. Stanowi podstawowy nóż w pracy wszystkich mistrzów sushi.

Noże kuchenne wchodzące w skład serii Bessen są wykuwane zgodnie z wartościami tradycyjnego rzemiosła japońskiego. Każdy z tych noży jest ostrzony jednostronnie i doskonale sprawdza się podczas przygotowywania sushi, a także oprawiania ryb. Noże Masahiro Bessen znajdują zastosowanie w każdym sushi barze, jak i w japońskiej restauracji. Kuchnia japońska opiera się w głównej mierze na pracy z rybami oraz warzywami, stąd noże kuchenne typu Yanagiba, Usuba czy też Deba powinny się znaleźć w zestawie każdego sushi mastera. Ostrza noży Masahiro Bessen wykonuje się ze stali węglowej – Kigami no. 2, którą produkuje koncern Hitachi. Opracowany, autorski proces hartowania stali pozwala na osiągnięcie imponującego poziomu twardości ostrzy w granicach 62-63 HRC. Dzięki temu są one nadzwyczaj ostre i jednocześnie bardzo wytrzymałe. Noże kuchenne z serii Bessen nie są nierdzewne, a więc wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.