• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Yanagiba 240mm

16219

469,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm to nóż smukły i długi, który idealnie sprawdza się do przygotowywania sushi, jak i sashimi. Tradycyjnie jest on ostrzony jednostronnie. Stanowi podstawowy nóż w pracy wszystkich mistrzów sushi.

Noże kuchenne wchodzące w skład serii Bessen są wykuwane zgodnie z wartościami tradycyjnego rzemiosła japońskiego. Każdy z tych noży jest ostrzony jednostronnie i doskonale sprawdza się podczas przygotowywania sushi, a także oprawiania ryb. Noże Masahiro Bessen znajdują zastosowanie w każdym sushi barze, jak i w japońskiej restauracji. Kuchnia japońska opiera się w głównej mierze na pracy z rybami oraz warzywami, stąd noże kuchenne typu Yanagiba, Usuba czy też Deba powinny się znaleźć w zestawie każdego sushi mastera. Ostrza noży Masahiro Bessen wykonuje się ze stali węglowej – Kigami no. 2, którą produkuje koncern Hitachi. Opracowany, autorski proces hartowania stali pozwala na osiągnięcie imponującego poziomu twardości ostrzy w granicach 62-63 HRC. Dzięki temu są one nadzwyczaj ostre i jednocześnie bardzo wytrzymałe. Noże kuchenne z serii Bessen nie są nierdzewne, a więc wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm to nóż smukły i długi, który idealnie sprawdza się do przygotowywania sushi, jak i sashimi. Tradycyjnie jest on ostrzony jednostronnie. Stanowi podstawowy nóż w pracy wszystkich mistrzów sushi.

Noże kuchenne wchodzące w skład serii Bessen są wykuwane zgodnie z wartościami tradycyjnego rzemiosła japońskiego. Każdy z tych noży jest ostrzony jednostronnie i doskonale sprawdza się podczas przygotowywania sushi, a także oprawiania ryb. Noże Masahiro Bessen znajdują zastosowanie w każdym sushi barze, jak i w japońskiej restauracji. Kuchnia japońska opiera się w głównej mierze na pracy z rybami oraz warzywami, stąd noże kuchenne typu Yanagiba, Usuba czy też Deba powinny się znaleźć w zestawie każdego sushi mastera. Ostrza noży Masahiro Bessen wykonuje się ze stali węglowej – Kigami no. 2, którą produkuje koncern Hitachi. Opracowany, autorski proces hartowania stali pozwala na osiągnięcie imponującego poziomu twardości ostrzy w granicach 62-63 HRC. Dzięki temu są one nadzwyczaj ostre i jednocześnie bardzo wytrzymałe. Noże kuchenne z serii Bessen nie są nierdzewne, a więc wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Yanagiba 240mm

Masahiro Bessen Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.