Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm
Masahiro Bessen Yanagiba 210mm

Masahiro Bessen Yanagiba 210mm

16218
Dostępny - wysyłka w 24h
479,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Długi i smukły nóż Yanagiba ma ostrze o długości 210 mm. Służy on do wykonywania prac związanych z przygotowaniem sushi i sashimi. Zgodnie z tradycją noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, a dzięki swojemu przeznaczeniu stanowią one podstawowe kuchenne wyposażenie każdego mistrza sushi.

Noże, które obejmuje seria Masahiro Bessen, wykuwane są według założeń tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Są one jednostronnie ostrzone i idealnie nadają się do prac przy przyrządzaniu sushi i do oprawiania ryb – znajdą więc zastosowanie zarówno w sushi barze, jak i każdej japońskiej restauracji. Kuchnia w stylu japońskim bazuje głównie na rybach oraz warzywach, więc takie noże jak Yanagiba, Deba czy Usuba powinny się znaleźć wśród podstawowych noży sushi mastera. Ostrza noży z serii Bessen wykonywane są ze stali węglowej Kigami no. 2, której produkcją zajmuje się koncern Hitachi. Autorski proces hartowania, który stosuje producent Masahiro, umożliwia osiągnięcie niebywałej wręcz twardości ostrzy – 62-63 HRC. Dzięki temu noże z serii Bessen cechują się wyjątkową ostrością i są zarazem bardzo wytrzymałe. Te noże nie są nierdzewne, a więc należy pamiętać o ich właściwej pielęgnacji.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.