• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Yanagiba 300mm

16221

699,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Długi nóż Yanagiba ze smukłym ostrzem o dł. 300 mm nadaje się do sprawnego wykonywania prac przy sporządzaniu sushi oraz sashimi. Jest to jeden z podstawowych noży wszystkich mistrzów sushi, a tradycyjnie ostrzy się go jednostronnie.

Noże kuchenne Masahiro Bessen są tworzone w duchu japońskiego rzemiosła w tradycyjnym stylu. Wszystkie z nich są ostrzone jednostronnie i perfekcyjnie sprawdzają się przy przygotowywaniu takich potraw jak sushi. Nadają się do oprawiania ryb, więc znajdą zastosowanie w każdym sushi barze i japońskich restauracjach. W związku z tym, że kuchnia w stylu japońskim opiera się w głównej mierze na warzywach oraz rybach, w zestawie każdego sushi mastera nie powinno zabraknąć takich noży jak Yanagiba, Usuba oraz Deba. Noże z serii Bessen posiadają ostrza wykuwane ze stali węglowej, a dokładniej Kigami no. 2, produkowanej przez koncern Hitachi. Producent Masahiro opracował z kolei autorską metodę hartowania stali, która umożliwia uzyskanie imponującej twardości ostrzy dochodzącej do 62-63 HRC. Są więc one niezwykle ostre i cechują się ponadto dużą wytrzymałością. Należy pamiętać, że noże z serii Bessen nie są nierdzewne – wymagają właściwie dobranej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Długi nóż Yanagiba ze smukłym ostrzem o dł. 300 mm nadaje się do sprawnego wykonywania prac przy sporządzaniu sushi oraz sashimi. Jest to jeden z podstawowych noży wszystkich mistrzów sushi, a tradycyjnie ostrzy się go jednostronnie.

Noże kuchenne Masahiro Bessen są tworzone w duchu japońskiego rzemiosła w tradycyjnym stylu. Wszystkie z nich są ostrzone jednostronnie i perfekcyjnie sprawdzają się przy przygotowywaniu takich potraw jak sushi. Nadają się do oprawiania ryb, więc znajdą zastosowanie w każdym sushi barze i japońskich restauracjach. W związku z tym, że kuchnia w stylu japońskim opiera się w głównej mierze na warzywach oraz rybach, w zestawie każdego sushi mastera nie powinno zabraknąć takich noży jak Yanagiba, Usuba oraz Deba. Noże z serii Bessen posiadają ostrza wykuwane ze stali węglowej, a dokładniej Kigami no. 2, produkowanej przez koncern Hitachi. Producent Masahiro opracował z kolei autorską metodę hartowania stali, która umożliwia uzyskanie imponującej twardości ostrzy dochodzącej do 62-63 HRC. Są więc one niezwykle ostre i cechują się ponadto dużą wytrzymałością. Należy pamiętać, że noże z serii Bessen nie są nierdzewne – wymagają właściwie dobranej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Yanagiba 300mm

Masahiro Bessen Yanagiba 300mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

6 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.