Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm

16230
Dostępny - wysyłka w 24h
639,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tako-Sashimi z ostrzem długości 270 mm, które jest smukłe i długie, nadaje się do zadań związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Tradycyjnie noże Tako-Sashimi ostrzy się jednostronnie i stanowią one jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdego mistrza sushi. Ten typ noża kuchennego wywodzi się z rejonu Tokyo.

Noże, które obejmuje seria Bessen od producenta noży kuchennych Masahiro, są wykuwane zgodnie z tradycją japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże z serii Bessen ostrzy się jednostronnie, więc doskonale sprawdzają się one przy wykonywaniu wszelkich prac związanych z przygotowywaniem sushi i z oprawianiem ryb. Powinny znaleźć się w każdym wyposażeniu sushi baru, jak i w japońskich restauracjach. Ponieważ kuchnia japońska opiera się przede wszystkim na rybach i na warzywach, wysokiej jakości noże kuchenne typu Yanagiba, Deba i Usuba doceniane są przez wszystkich sushi masterów. Noże Masahiro Bessen mają ostrza ze stali węglowej Kigami no. 2, której produkcją zajmuje się koncern Hitachi. Sprawdzony, autorski proces hartowania stali pozwala na uzyskanie imponującego poziomu twardości ostrzy – na poziomie 62-63 HRC, co sprawia, że są one nadzwyczaj ostre i przy tym wytrzymałe. Noże Bessen nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o odpowiedniej i regularnej pielęgnacji.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii
Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.