• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm

16230

559,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tako-Sashimi z ostrzem długości 270 mm, które jest smukłe i długie, nadaje się do zadań związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Tradycyjnie noże Tako-Sashimi ostrzy się jednostronnie i stanowią one jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdego mistrza sushi. Ten typ noża kuchennego wywodzi się z rejonu Tokyo.

Noże, które obejmuje seria Bessen od producenta noży kuchennych Masahiro, są wykuwane zgodnie z tradycją japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże z serii Bessen ostrzy się jednostronnie, więc doskonale sprawdzają się one przy wykonywaniu wszelkich prac związanych z przygotowywaniem sushi i z oprawianiem ryb. Powinny znaleźć się w każdym wyposażeniu sushi baru, jak i w japońskich restauracjach. Ponieważ kuchnia japońska opiera się przede wszystkim na rybach i na warzywach, wysokiej jakości noże kuchenne typu Yanagiba, Deba i Usuba doceniane są przez wszystkich sushi masterów. Noże Masahiro Bessen mają ostrza ze stali węglowej Kigami no. 2, której produkcją zajmuje się koncern Hitachi. Sprawdzony, autorski proces hartowania stali pozwala na uzyskanie imponującego poziomu twardości ostrzy – na poziomie 62-63 HRC, co sprawia, że są one nadzwyczaj ostre i przy tym wytrzymałe. Noże Bessen nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o odpowiedniej i regularnej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Tako-Sashimi z ostrzem długości 270 mm, które jest smukłe i długie, nadaje się do zadań związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Tradycyjnie noże Tako-Sashimi ostrzy się jednostronnie i stanowią one jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdego mistrza sushi. Ten typ noża kuchennego wywodzi się z rejonu Tokyo.

Noże, które obejmuje seria Bessen od producenta noży kuchennych Masahiro, są wykuwane zgodnie z tradycją japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże z serii Bessen ostrzy się jednostronnie, więc doskonale sprawdzają się one przy wykonywaniu wszelkich prac związanych z przygotowywaniem sushi i z oprawianiem ryb. Powinny znaleźć się w każdym wyposażeniu sushi baru, jak i w japońskich restauracjach. Ponieważ kuchnia japońska opiera się przede wszystkim na rybach i na warzywach, wysokiej jakości noże kuchenne typu Yanagiba, Deba i Usuba doceniane są przez wszystkich sushi masterów. Noże Masahiro Bessen mają ostrza ze stali węglowej Kigami no. 2, której produkcją zajmuje się koncern Hitachi. Sprawdzony, autorski proces hartowania stali pozwala na uzyskanie imponującego poziomu twardości ostrzy – na poziomie 62-63 HRC, co sprawia, że są one nadzwyczaj ostre i przy tym wytrzymałe. Noże Bessen nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o odpowiedniej i regularnej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 270mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.