Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm

16229
Dostępny - wysyłka w 24h
529,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Tako-Sashimi z ostrzem długości 240 mm – dzięki tak długiemu i smukłemu ostrzu – idealnie nadaje się do sporządzania sushi, a także sashimi. Noże Tako-Sashimi w tradycyjny sposób są ostrzone jednostronnie i jako podstawowe noże wchodzą w skład zestawu każdego mistrza sushi. Ten określony typ noża wywodzi się z rejonu Tokyo.

Noże z serii Bessen tworzone są przez czołowego producenta Masahiro, który opiera się na tradycyjnym rzemiośle japońskim. Każdy nóż, który pochodzi z tej serii, jest jednostronnie ostrzony i stworzony po to, by usprawnić prace związanie z oprawianiem ryb i przyrządzaniem sushi. Nadaje się więc idealnie nie tylko do sushi barów, ale także do japońskich restauracji. Z tego względu, że w kuchni w stylu japońskim dominują ryby oraz warzywa, noże kuchenne typu Usuba, Yanagiba i Deba określane są jako podstawa wyposażenia każdego sushi mastera. Noże Masahiro z serii Bessen posiadają wykonywane ze stali węglowej Kigami no. 2 ostrza (stal tę produkuje koncern Hitachi). Ich twardość, dzięki zastosowaniu autorskiego procesu hartowania, dochodzi aż do 62-63 HRC. To właśnie tej wartości zawdzięczają swoją imponującą ostrość oraz wytrzymałość. Noże Masahiro Bessen wymagają odpowiednio dobranej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii
Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.