• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm

16229

469,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Tako-Sashimi z ostrzem długości 240 mm – dzięki tak długiemu i smukłemu ostrzu – idealnie nadaje się do sporządzania sushi, a także sashimi. Noże Tako-Sashimi w tradycyjny sposób są ostrzone jednostronnie i jako podstawowe noże wchodzą w skład zestawu każdego mistrza sushi. Ten określony typ noża wywodzi się z rejonu Tokyo.

Noże z serii Bessen tworzone są przez czołowego producenta Masahiro, który opiera się na tradycyjnym rzemiośle japońskim. Każdy nóż, który pochodzi z tej serii, jest jednostronnie ostrzony i stworzony po to, by usprawnić prace związanie z oprawianiem ryb i przyrządzaniem sushi. Nadaje się więc idealnie nie tylko do sushi barów, ale także do japońskich restauracji. Z tego względu, że w kuchni w stylu japońskim dominują ryby oraz warzywa, noże kuchenne typu Usuba, Yanagiba i Deba określane są jako podstawa wyposażenia każdego sushi mastera. Noże Masahiro z serii Bessen posiadają wykonywane ze stali węglowej Kigami no. 2 ostrza (stal tę produkuje koncern Hitachi). Ich twardość, dzięki zastosowaniu autorskiego procesu hartowania, dochodzi aż do 62-63 HRC. To właśnie tej wartości zawdzięczają swoją imponującą ostrość oraz wytrzymałość. Noże Masahiro Bessen wymagają odpowiednio dobranej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Tako-Sashimi z ostrzem długości 240 mm – dzięki tak długiemu i smukłemu ostrzu – idealnie nadaje się do sporządzania sushi, a także sashimi. Noże Tako-Sashimi w tradycyjny sposób są ostrzone jednostronnie i jako podstawowe noże wchodzą w skład zestawu każdego mistrza sushi. Ten określony typ noża wywodzi się z rejonu Tokyo.

Noże z serii Bessen tworzone są przez czołowego producenta Masahiro, który opiera się na tradycyjnym rzemiośle japońskim. Każdy nóż, który pochodzi z tej serii, jest jednostronnie ostrzony i stworzony po to, by usprawnić prace związanie z oprawianiem ryb i przyrządzaniem sushi. Nadaje się więc idealnie nie tylko do sushi barów, ale także do japońskich restauracji. Z tego względu, że w kuchni w stylu japońskim dominują ryby oraz warzywa, noże kuchenne typu Usuba, Yanagiba i Deba określane są jako podstawa wyposażenia każdego sushi mastera. Noże Masahiro z serii Bessen posiadają wykonywane ze stali węglowej Kigami no. 2 ostrza (stal tę produkuje koncern Hitachi). Ich twardość, dzięki zastosowaniu autorskiego procesu hartowania, dochodzi aż do 62-63 HRC. To właśnie tej wartości zawdzięczają swoją imponującą ostrość oraz wytrzymałość. Noże Masahiro Bessen wymagają odpowiednio dobranej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 240mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.