Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm
Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm

16228
dostępny - wysyłamy w 24h
429,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż z długim i smukłym ostrzem długości 210 mm – Tako-Sashimi – nadaje się do przyrządzania sashimi, jak i sushi. Każdy nóż Tako-Sashimi tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie i znajduje się w podstawowym wyposażeniu mistrzów sushi. Miejscem pochodzenia tego typu noża jest rejon Tokyo.

Wszystkie noże kuchenne, jakie wchodzą w skład serii Bessen, są wykuwane w myśl tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Są one ostrzone jednostronnie i doskonale sprawdzają się przy wykonywaniu czynności niezbędnych przy przyrządzaniu sushi i oprawianiu ryb, więc używane są zarówno w sushi barach, jak i dobrych japońskich restauracjach. Noże typu Yanagiba, Usuba i Deba – ze względu na swoją doskonałą jakość oraz fakt, że w kuchni japońskiej dominują ryby i warzywa – znajdują zastosowanie u każdego sushi mastera. Noże te posiadają twarde ostrza ze stali węglowej – Kigami no. 2, której wytwarzaniem zajmuje się koncern Hitachi. Producent Masahiro stosuje autorską metodę hartowania stali, pozwalającą na osiągnięcie imponującego stopnia twardości ostrzy, który wynosi aż 62-63 HRC. To sprawia, że ostrza są wyjątkowo wytrzymałe oraz ostre. Noże Masahiro Bessen należy we właściwy sposób pielęgnować, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii
Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.