• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Nóż Deba 180mm

16207

659,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Ciężki nóż Deba Masahiro Bessen ma grube ostrze o długości 180 mm i przeznaczony jest do wykonywania trudnych prac kuchennych. Znajduje zastosowanie przy oprawianiu ryb, patroszeniu ich czy też odcinaniu łbów ryb o dużej wielkości itd. Zależnie od tego, jakie są potrzeby sushi mastera, noże Deba dostępne są w szerokim zakresie, jeśli chodzi o rozmiary – od 120 mm do nawet 300 mm.

Noże kuchenne, której obejmuje seria Bessen cenionego producenta Masahiro, są wykuwane zgodnie z założeniami japońskiego rzemiosła w tradycyjnym stylu. Każdy nóż z serii Bessen jest jednostronnie ostrzony i doskonale nadaje się do prac związanych z przyrządzaniem sushi i oprawianiem ryb. Noże te sprawdzają się nie tylko w sushi barze, ale też w japońskich restauracjach. Należy pamiętać, że kuchnia japońska w głównej mierze opiera się na warzywach oraz rybach, więc takie noże jak Usuba, Deba czy Yanagiba powinny znaleźć się w podstawowym zestawie każdego sushi mastera. Producent Masahiro wykuwa ostrza noży z serii Bessen ze stali węglowej Kigami no. 2 (którą wytwarza koncern Hitachi). Specjalnie opracowany, autorski proces hartowania sprawia, że ostrza noży uzyskują imponującą twardość na poziomie 62-63 HRC – są więc nadzwyczaj ostre, a także wyjątkowo wytrzymałe. Z racji tego, że te noże nie są nierdzewne, należy pamiętać o ich odpowiednim pielęgnowaniu.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Ciężki nóż Deba Masahiro Bessen ma grube ostrze o długości 180 mm i przeznaczony jest do wykonywania trudnych prac kuchennych. Znajduje zastosowanie przy oprawianiu ryb, patroszeniu ich czy też odcinaniu łbów ryb o dużej wielkości itd. Zależnie od tego, jakie są potrzeby sushi mastera, noże Deba dostępne są w szerokim zakresie, jeśli chodzi o rozmiary – od 120 mm do nawet 300 mm.

Noże kuchenne, której obejmuje seria Bessen cenionego producenta Masahiro, są wykuwane zgodnie z założeniami japońskiego rzemiosła w tradycyjnym stylu. Każdy nóż z serii Bessen jest jednostronnie ostrzony i doskonale nadaje się do prac związanych z przyrządzaniem sushi i oprawianiem ryb. Noże te sprawdzają się nie tylko w sushi barze, ale też w japońskich restauracjach. Należy pamiętać, że kuchnia japońska w głównej mierze opiera się na warzywach oraz rybach, więc takie noże jak Usuba, Deba czy Yanagiba powinny znaleźć się w podstawowym zestawie każdego sushi mastera. Producent Masahiro wykuwa ostrza noży z serii Bessen ze stali węglowej Kigami no. 2 (którą wytwarza koncern Hitachi). Specjalnie opracowany, autorski proces hartowania sprawia, że ostrza noży uzyskują imponującą twardość na poziomie 62-63 HRC – są więc nadzwyczaj ostre, a także wyjątkowo wytrzymałe. Z racji tego, że te noże nie są nierdzewne, należy pamiętać o ich odpowiednim pielęgnowaniu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Nóż Deba 180mm

Masahiro Bessen Nóż Deba 180mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.