Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm
Masahiro Bessen Yanagiba 270mm

Masahiro Bessen Yanagiba 270mm

16220
Dostępny - wysyłka w 24h
629,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba ze smukłym i długim ostrzem o dł. 270 mm jest przeznaczony do sprawnego wykonywania prac przy przygotowywaniu przede wszystkim sushi. Yanagiba  to jeden z podstawowych noży wszystkich sushi masterów, a tradycyjnie jest on ostrzony jednostronnie.

Noże kuchenne Masahiro Bessen są tworzone w tradycyjnym stylu oraz duchu japońskiego rzemiosła . Wszystkie z nich są ostrzone tradycyjnie jednostronnie i doskonale sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi. Nadają się także do patroszenia i oprawiania, więc znajdą zastosowanie w sushi barach. W związku z tym, że kuchnia w japońskim stylu  opiera się w głównej mierze na rybach oraz warzywach, w zestawie każdego sushi mastera nie może zabraknąć noży jak Usuba, Yanagiba oraz Deba. Noże z serii Bessen mają ostrza wykuwane ze stali węglowej Kigami no. 2, która jest produkowana przez koncern Hitachi. Producent Masahiro opracował z autorską metodę hartowania stali, która umożliwia uzyskanie wysokiej twardości ostrzy dochodzącej do 62-63 HRC. Są więc one ekstremalnie ostre i cechują się ponadto dużą wytrzymałością. Należy pamiętać, że noże z serii Bessen nie są nierdzewne – wymagają właściwie dobranej pielęgnacji.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.