• +48 794 113 882

Masahiro BWH Elastyczny nóż do wykrawania 160mm

14072

369,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż do wykrawania
  • Długość ostrza: 160mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Masahiro BWH to elastyczny nóż do wykrawania, którego ostrze ma długość 160 mm. Jest niezwykle przydatnym nożem kuchennym, który znacząco uławia oddzielanie mięsa od kości. Wąskie oraz bardzo elastyczne ostrze tego noża sprawia, że prowadzenie noża jest wyjątkowo precyzyjne.

Producent znanych noży kuchennych Masahiro zaprojektował serię BWH, bazując na serii MV-H o profesjonalnym przeznaczeniu. Jednak w przeciwieństwie do noży MV-H – noże z serii BWH nie są wyposażone w skuwkę pomiędzy rękojeścią i ostrzem. Sposób wytwarzania noży Masahiro BWH gwarantuje ich najwyższą jakość oraz doskonałe parametry. Ostrza noży są wykuwane ze stali MBS-26, czyli polecanej stali molibdenowo-wanadowej. Proces hartowania stali odbywa się w 3 etapach, zapewniając twardość ostrza na poziomie 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH łączą w optymalny sposób stopień twardości ze stopniem elastyczności ostrza. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest fakt, że noże Masahiro są wykuwane przez zdolnych japońskich rzemieślników od ponad 30 lat. Ich rękojeść jest lekka i wygodna, a wykonuje się ją z drewna pakka. W wyniku obróbki chemicznej zyskuje ono właściwości bakteriobójcze i cechuje się dodatkowo wysoką odpornością na wilgoć. Imponująca ostrość oraz funkcjonalność i estetyka wykonania sprawiają, że noże kuchenne z serii BWH będą pięknym prezentem dla wszystkich amatorów sztuki gotowania.
Rodzaje nożyNóż do wykrawania
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Masahiro BWH to elastyczny nóż do wykrawania, którego ostrze ma długość 160 mm. Jest niezwykle przydatnym nożem kuchennym, który znacząco uławia oddzielanie mięsa od kości. Wąskie oraz bardzo elastyczne ostrze tego noża sprawia, że prowadzenie noża jest wyjątkowo precyzyjne.

Producent znanych noży kuchennych Masahiro zaprojektował serię BWH, bazując na serii MV-H o profesjonalnym przeznaczeniu. Jednak w przeciwieństwie do noży MV-H – noże z serii BWH nie są wyposażone w skuwkę pomiędzy rękojeścią i ostrzem. Sposób wytwarzania noży Masahiro BWH gwarantuje ich najwyższą jakość oraz doskonałe parametry. Ostrza noży są wykuwane ze stali MBS-26, czyli polecanej stali molibdenowo-wanadowej. Proces hartowania stali odbywa się w 3 etapach, zapewniając twardość ostrza na poziomie 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH łączą w optymalny sposób stopień twardości ze stopniem elastyczności ostrza. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest fakt, że noże Masahiro są wykuwane przez zdolnych japońskich rzemieślników od ponad 30 lat. Ich rękojeść jest lekka i wygodna, a wykonuje się ją z drewna pakka. W wyniku obróbki chemicznej zyskuje ono właściwości bakteriobójcze i cechuje się dodatkowo wysoką odpornością na wilgoć. Imponująca ostrość oraz funkcjonalność i estetyka wykonania sprawiają, że noże kuchenne z serii BWH będą pięknym prezentem dla wszystkich amatorów sztuki gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Elastyczny nóż do wykrawania 160mm

Masahiro BWH Elastyczny nóż do wykrawania 160mm

  • Typ: Nóż do wykrawania
  • Długość ostrza: 160mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

22 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.