• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 210mm Ząbkowane Ostrze

14041

399,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!
Kurier DPD Przedpłata Kurier DPD Przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD Pobranie Kurier DPD Pobranie 15,00 zł

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż z ząbkowanym ostrzem o długości 210 mm, czyli popularny Masahiro BWH Gyuto jest bardzo przydatnym nożem wielofunkcyjnym o charakterystycznym kształcie. Bazuje on na standardowym europejskim nożu szefa kuchni i świetnie radzi sobie z produktami takimi jak dojrzałe owoce czy warzywa. Jego zaletą jest fakt, że nawet przy długotrwałym używaniu pozostaje tak samo ostry.

Profesjonalna seria noży MV-H posłużyła jako baza do zaprojektowania serii BWH, różniącej się od pierwszej brakiem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Wykute ze stali molibdenowo-wanadowej o nazwie MBS-26 ostrza mają twardość w granicach 58-59 HRC. Osiągnięcie takiego parametru możliwe jest dzięki zastosowaniu szczególnego rodzaju 3-stopniowego procesu hartowania stali, który zapewnia ponadto optymalne połączenie twardości oraz elastyczności klingi. Zaletą firmy Masahiro jest to, że wszystkie wysokiej jakości noże kuchenne wykuwane są przez profesjonalnych japońskich rzemieślników, a trwa to już ponad 30 lat. Lekka rękojeść została wytworzona z drewna pakka, które poddaje się obróbce chemicznej umożliwiającej nadanie jej właściwości bakteriobójczych. Rękojeść jest przy tym bardzo wygodna i odporna na wodę. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych w połączeniu z ich funkcjonalnością oraz estetycznym wyglądem spełnia oczekiwania pasjonatów gotowania, dla których mogą być one wartościowym prezentem.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż z ząbkowanym ostrzem o długości 210 mm, czyli popularny Masahiro BWH Gyuto jest bardzo przydatnym nożem wielofunkcyjnym o charakterystycznym kształcie. Bazuje on na standardowym europejskim nożu szefa kuchni i świetnie radzi sobie z produktami takimi jak dojrzałe owoce czy warzywa. Jego zaletą jest fakt, że nawet przy długotrwałym używaniu pozostaje tak samo ostry.

Profesjonalna seria noży MV-H posłużyła jako baza do zaprojektowania serii BWH, różniącej się od pierwszej brakiem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Wykute ze stali molibdenowo-wanadowej o nazwie MBS-26 ostrza mają twardość w granicach 58-59 HRC. Osiągnięcie takiego parametru możliwe jest dzięki zastosowaniu szczególnego rodzaju 3-stopniowego procesu hartowania stali, który zapewnia ponadto optymalne połączenie twardości oraz elastyczności klingi. Zaletą firmy Masahiro jest to, że wszystkie wysokiej jakości noże kuchenne wykuwane są przez profesjonalnych japońskich rzemieślników, a trwa to już ponad 30 lat. Lekka rękojeść została wytworzona z drewna pakka, które poddaje się obróbce chemicznej umożliwiającej nadanie jej właściwości bakteriobójczych. Rękojeść jest przy tym bardzo wygodna i odporna na wodę. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych w połączeniu z ich funkcjonalnością oraz estetycznym wyglądem spełnia oczekiwania pasjonatów gotowania, dla których mogą być one wartościowym prezentem.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 210mm Ząbkowane Ostrze

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 210mm Ząbkowane Ostrze

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.