• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 240mm Ząbkowane Ostrze

14042

499,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!
Kurier DPD Przedpłata Kurier DPD Przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD Pobranie Kurier DPD Pobranie 15,00 zł

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż kuchenny Masahiro BWH Gyuto posiada długość 240 mm i ząbkowane ostrze, które wyjątkowo dobrze radzi sobie z dojrzałymi owocami czy warzywami. Jest to wysokiej jakości nóż wielofunkcyjny o kształcie bazującym na kształcie standardowego europejskiego noża szefa kuchni. Dużą zaletą Masahiro BWH Gyuto jest to, że pozostaje bardzo ostry nawet po długim czasie użytkowania.

Seria noży kuchennych BWH powstała na bazie serii MV-H, czyli serii noży o profesjonalnym przeznaczeniu. Tym, co różni produkty z obu serii, jest brak skuwki między ostrzem a rękojeścią w przypadku noży BWH. Ich ostrza powstały ze stali o nazwie MBS-26. Jest to stal molibdenowo-wanadowa ciesząca się bardzo dobrą renomą. Dzięki temu, że producent Masahiro stosuje trzystopniowy proces hartowania stali, może on uzyskać twardość na poziomie 58-59 HRC, zapewniając doskonałe połączenie elastyczności z twardością ostrza. Ciekawym faktem jest to, że wszystkie noże Masahiro powstają w wyniku wykuwania przez japońskich rzemieślników, którzy zajmują się tym od ponad 3 dekad. Noże mają estetyczną i wygodną rękojeść, która stworzona jest z drewna pakka. Jest ono poddawane obróbce chemicznej, dającej możliwość uzyskania właściwości bakteriobójczych oraz wysokiego stopnia odporności na wilgoć. Rękojeść jest także bardzo lekka. Biorąc pod uwagę, że noże te są wyjątkowo ostre, wytrzymałe oraz funkcjonalne, jawią się jako idealny prezent dla każdego amatora gotowania.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż kuchenny Masahiro BWH Gyuto posiada długość 240 mm i ząbkowane ostrze, które wyjątkowo dobrze radzi sobie z dojrzałymi owocami czy warzywami. Jest to wysokiej jakości nóż wielofunkcyjny o kształcie bazującym na kształcie standardowego europejskiego noża szefa kuchni. Dużą zaletą Masahiro BWH Gyuto jest to, że pozostaje bardzo ostry nawet po długim czasie użytkowania.

Seria noży kuchennych BWH powstała na bazie serii MV-H, czyli serii noży o profesjonalnym przeznaczeniu. Tym, co różni produkty z obu serii, jest brak skuwki między ostrzem a rękojeścią w przypadku noży BWH. Ich ostrza powstały ze stali o nazwie MBS-26. Jest to stal molibdenowo-wanadowa ciesząca się bardzo dobrą renomą. Dzięki temu, że producent Masahiro stosuje trzystopniowy proces hartowania stali, może on uzyskać twardość na poziomie 58-59 HRC, zapewniając doskonałe połączenie elastyczności z twardością ostrza. Ciekawym faktem jest to, że wszystkie noże Masahiro powstają w wyniku wykuwania przez japońskich rzemieślników, którzy zajmują się tym od ponad 3 dekad. Noże mają estetyczną i wygodną rękojeść, która stworzona jest z drewna pakka. Jest ono poddawane obróbce chemicznej, dającej możliwość uzyskania właściwości bakteriobójczych oraz wysokiego stopnia odporności na wilgoć. Rękojeść jest także bardzo lekka. Biorąc pod uwagę, że noże te są wyjątkowo ostre, wytrzymałe oraz funkcjonalne, jawią się jako idealny prezent dla każdego amatora gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 240mm Ząbkowane Ostrze

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 240mm Ząbkowane Ostrze

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.