• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 210mm Żłobiony

14081

519,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż wielofunkcyjny Masahiro BWH Gyuto o długości 210 mm posiada żłobione ostrze i kształt opierający się na konstrukcji europejskiego noża szefa kuchni. Specjalne i charakterystyczne żłobienia, które wykonano na ostrzu, mają specjalną funkcję – zapobiegają przywieraniu do niego krojonego pożywienia.

Firma Masahiro zaprezentowała serię noży BWH, która powstała na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H. Różnicą pomiędzy produktami z każdej serii jest brak skuwki na granicy rękojeści i ostrza (noże z serii BWH jej nie posiadają). Ostrza noży powstają na skutek wykucia ze stali o dobrej renomie i wspaniałych właściwościach – stali molibdenowo-wanadowej, zwanej MBS-26. Proces hartowania jest 3-stopniowy, dzięki czemu twardość ostrzy sięga 58-59 HRC i łączy się z pożądaną elastycznością. Ciekawym i wartym odnotowania faktem jest to, iż wszystkie noże spod marki Masahiro powstają przez wykucie, którym od ponad 30 lat zajmują się profesjonalni japońscy rzemieślnicy. Każdy z noży Masahiro BWH ma wygodną rękojeść z drewna pakka. Jest ona ponadto lekka, a po poddaniu drewna obróbce chemicznej zyskuje także wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Te wyjątkowo ostre i wytrzymałe noże kuchenne mogą stanowić praktyczny prezent dla wszystkich amatorów sztuki gotowania.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż wielofunkcyjny Masahiro BWH Gyuto o długości 210 mm posiada żłobione ostrze i kształt opierający się na konstrukcji europejskiego noża szefa kuchni. Specjalne i charakterystyczne żłobienia, które wykonano na ostrzu, mają specjalną funkcję – zapobiegają przywieraniu do niego krojonego pożywienia.

Firma Masahiro zaprezentowała serię noży BWH, która powstała na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H. Różnicą pomiędzy produktami z każdej serii jest brak skuwki na granicy rękojeści i ostrza (noże z serii BWH jej nie posiadają). Ostrza noży powstają na skutek wykucia ze stali o dobrej renomie i wspaniałych właściwościach – stali molibdenowo-wanadowej, zwanej MBS-26. Proces hartowania jest 3-stopniowy, dzięki czemu twardość ostrzy sięga 58-59 HRC i łączy się z pożądaną elastycznością. Ciekawym i wartym odnotowania faktem jest to, iż wszystkie noże spod marki Masahiro powstają przez wykucie, którym od ponad 30 lat zajmują się profesjonalni japońscy rzemieślnicy. Każdy z noży Masahiro BWH ma wygodną rękojeść z drewna pakka. Jest ona ponadto lekka, a po poddaniu drewna obróbce chemicznej zyskuje także wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Te wyjątkowo ostre i wytrzymałe noże kuchenne mogą stanowić praktyczny prezent dla wszystkich amatorów sztuki gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 210mm Żłobiony

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 210mm Żłobiony

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.