• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm Żłobione Ostrze

14079

469,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 175 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż kuchenny Santoku z serii Masahiro BWH posiada żłobione ostrze o długości 175 mm. To najwyższej jakości japoński odpowiednik noża szefa kuchni i jednocześnie wielofunkcyjny nóż, który nadaje się do wszechstronnego zastosowania podczas prac kuchennych. Dzięki temu, że posiada ostrze ze specjalnym żłobieniem, uniemożliwia przywieranie żywności w czasie krojenia.

Noże BWH spod marki Masahiro są zaprojektowane w odniesieniu do profesjonalnej serii noży MV-H, a odróżniają się od nich jedynie brakiem skuwki między rękojeścią oraz ostrzem. Do wytwarzania ostrzy tych noży używa się renomowanej stali o nazwie MBS-26 (to stal molibdenowo-wanadowa). Dzięki zastosowaniu 3-stopniowego procesu hartowania producent zapewnia satysfakcjonującą twardość ostrzy na poziomie 58-59 HRC i jednocześnie doskonały poziom ich elastyczności. Warto odnotować, że noże Masahiro wykuwają japońscy rzemieślnicy, a specjalny i dopracowany proces produkcji ma miejsce już od 30 lat. Każdy nóż Masahiro BWH ma wygodną rękojeść, którą tworzy się z drewna pakka. Lekkość oraz odporność na wodę i dodatkowo właściwości bakteriobójcze, które uzyskuje drewno w wyniku obróbki chemicznej, stanowią nieocenione zalety noży z serii BWH. W połączeniu z niebywałą ostrością i ich praktycznym zastosowaniem stają się doskonałym prezentem dla miłośników gotowania i nie tylko.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż kuchenny Santoku z serii Masahiro BWH posiada żłobione ostrze o długości 175 mm. To najwyższej jakości japoński odpowiednik noża szefa kuchni i jednocześnie wielofunkcyjny nóż, który nadaje się do wszechstronnego zastosowania podczas prac kuchennych. Dzięki temu, że posiada ostrze ze specjalnym żłobieniem, uniemożliwia przywieranie żywności w czasie krojenia.

Noże BWH spod marki Masahiro są zaprojektowane w odniesieniu do profesjonalnej serii noży MV-H, a odróżniają się od nich jedynie brakiem skuwki między rękojeścią oraz ostrzem. Do wytwarzania ostrzy tych noży używa się renomowanej stali o nazwie MBS-26 (to stal molibdenowo-wanadowa). Dzięki zastosowaniu 3-stopniowego procesu hartowania producent zapewnia satysfakcjonującą twardość ostrzy na poziomie 58-59 HRC i jednocześnie doskonały poziom ich elastyczności. Warto odnotować, że noże Masahiro wykuwają japońscy rzemieślnicy, a specjalny i dopracowany proces produkcji ma miejsce już od 30 lat. Każdy nóż Masahiro BWH ma wygodną rękojeść, którą tworzy się z drewna pakka. Lekkość oraz odporność na wodę i dodatkowo właściwości bakteriobójcze, które uzyskuje drewno w wyniku obróbki chemicznej, stanowią nieocenione zalety noży z serii BWH. W połączeniu z niebywałą ostrością i ich praktycznym zastosowaniem stają się doskonałym prezentem dla miłośników gotowania i nie tylko.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm Żłobione Ostrze

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm Żłobione Ostrze

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 175 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.