• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Nakiri 165mm

14035

339,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż Nakiri z serii BWH posiada ostrze o długości 160 mm. Jest to nóż ostrzony dwustronnie, w zachodnim stylu i stanowi odpowiednik japońskiego Usuba – z wyglądu przypominającego mały tasak. W przeciwieństwie jednak do tasaka ma wyjątkowo cienkie ostrze zapewniające dużą łatwość oraz precyzję w siekaniu i krojeniu warzyw.

Serię noży BWH zaprojektowano w odniesieniu do profesjonalnej serii MV-H, a tym, co odróżnia noże BWH od noży MV-H jest brak skuwki pomiędzy rękojeścią i ostrzem. Noże kuchenne Masahiro BWH posiadają najwyższej jakości ostrza wykuwane z renomowanej stali MBS-26 (stal molibdenowo-wanadowa). Proces jej hartowania przebiega w 3 etapach i pozwala uzyskać twardość ostrza 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH zapewniają więc idealne proporcje między elastycznością i twardością klingi. Warto pamiętać o tym, że noże te wykuwają japońscy rzemieślnicy zatrudnieni w firmie Masahiro już przeszło 30 lat. Każda z rękojeści jest bardzo wygodna oraz lekka – powstaje z drewna pakka, które poddaje się obróbce chemicznej umożliwiającej uzyskanie właściwości bakteriobójczych i wysokiej odporności na wodę. Wyjątkowo funkcjonalne oraz ostre noże kuchenne ucieszą każdego miłośnika gotowania i sprostają wymaganiom niejednego szefa kuchni.
Nóż Nakiri z serii BWH posiada ostrze o długości 160 mm. Jest to nóż ostrzony dwustronnie, w zachodnim stylu i stanowi odpowiednik japońskiego Usuba – z wyglądu przypominającego mały tasak. W przeciwieństwie jednak do tasaka ma wyjątkowo cienkie ostrze zapewniające dużą łatwość oraz precyzję w siekaniu i krojeniu warzyw.

Serię noży BWH zaprojektowano w odniesieniu do profesjonalnej serii MV-H, a tym, co odróżnia noże BWH od noży MV-H jest brak skuwki pomiędzy rękojeścią i ostrzem. Noże kuchenne Masahiro BWH posiadają najwyższej jakości ostrza wykuwane z renomowanej stali MBS-26 (stal molibdenowo-wanadowa). Proces jej hartowania przebiega w 3 etapach i pozwala uzyskać twardość ostrza 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH zapewniają więc idealne proporcje między elastycznością i twardością klingi. Warto pamiętać o tym, że noże te wykuwają japońscy rzemieślnicy zatrudnieni w firmie Masahiro już przeszło 30 lat. Każda z rękojeści jest bardzo wygodna oraz lekka – powstaje z drewna pakka, które poddaje się obróbce chemicznej umożliwiającej uzyskanie właściwości bakteriobójczych i wysokiej odporności na wodę. Wyjątkowo funkcjonalne oraz ostre noże kuchenne ucieszą każdego miłośnika gotowania i sprostają wymaganiom niejednego szefa kuchni.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Nakiri 165mm

Masahiro BWH Nóż Nakiri 165mm

  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.