• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm

14023

339,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!
Kurier DPD Przedpłata Kurier DPD Przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD Pobranie Kurier DPD Pobranie 15,00 zł

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 175 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż kuchenny Santoku z serii BWH, o długości 175 mm, to japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Dzięki wysokiej jakości wykonania i świetnym parametrom zyskuje na popularności wśród europejskich szefów kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, który nada się do większości prac – jego szersze ostrze i małe rozmiary wpływają na wygodę podczas używania oraz dużą poręczność.

Producent Masahiro zaprojektował serię noży BWH, opierając się na profesjonalnej serii noży MV-H. Cechą różniącą produkty z obu serii jest brak skuwki między rękojeścią i ostrzem (nie posiadają jej noże BWH). Na uwagę zasługuje fakt, że ostrza noży kuchennych Masahiro BWH wykonano z cenionej stali molibdenowo-wanadowej (stali o nazwie MBS-26). 3-stopniowy proces hartowania daje twardość na poziomie 58-59 HRC, w optymalny sposób łącząc twardość ostrza z jego elastycznością. Każdy z noży Masahiro jest wykuwany przez wybitnych japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga już przeszło 30 lat. Wygodną i lekką rękojeść wykonuje się z drewna pakka. Podczas specjalnej obróbki chemicznej, której zostaje poddane drewno, uzyskuje właściwości bakteriobójcze. Jest ponadto odporne na działanie wody. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych i ich funkcjonalność sprawiają, że to znakomity pomysł na prezent dla wszystkich miłośników gotowania.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż kuchenny Santoku z serii BWH, o długości 175 mm, to japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Dzięki wysokiej jakości wykonania i świetnym parametrom zyskuje na popularności wśród europejskich szefów kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, który nada się do większości prac – jego szersze ostrze i małe rozmiary wpływają na wygodę podczas używania oraz dużą poręczność.

Producent Masahiro zaprojektował serię noży BWH, opierając się na profesjonalnej serii noży MV-H. Cechą różniącą produkty z obu serii jest brak skuwki między rękojeścią i ostrzem (nie posiadają jej noże BWH). Na uwagę zasługuje fakt, że ostrza noży kuchennych Masahiro BWH wykonano z cenionej stali molibdenowo-wanadowej (stali o nazwie MBS-26). 3-stopniowy proces hartowania daje twardość na poziomie 58-59 HRC, w optymalny sposób łącząc twardość ostrza z jego elastycznością. Każdy z noży Masahiro jest wykuwany przez wybitnych japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga już przeszło 30 lat. Wygodną i lekką rękojeść wykonuje się z drewna pakka. Podczas specjalnej obróbki chemicznej, której zostaje poddane drewno, uzyskuje właściwości bakteriobójcze. Jest ponadto odporne na działanie wody. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych i ich funkcjonalność sprawiają, że to znakomity pomysł na prezent dla wszystkich miłośników gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 175 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.