• +48 794 113 882

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 240mm

14012

489,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż Masahiro BWH Gyuto o długości ostrza 240 mm jest wielofunkcyjny i ma także uniwersalne zastosowanie. Kształtem przypomina typowy europejski nóż szefa kuchni. Doskonale sprawdza się w przypadku wykonywania takich prac kuchennych jak szatkowanie czy filetowanie i krojenie mięsa.

Noże z serii BWH są stworzone po to, by spełnić oczekiwania wszystkich miłośników gotowania. Zaprojektowano je na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H, a cechą, która je od nich odróżnia, jest brak skuwki między ostrzem oraz rękojeścią. Ostrza noży z serii BWH są wykuwane ze stali MBS-26. To polecana stal molibdenowo-wanadowa, która w wyniku 3-stopniowego hartowania uzyskuje twardość w granicach 58-59 HRC. Idealna równowaga pomiędzy twardością a elastycznością ostrzy to jeden z wielu atutów noży producenta Masahiro. Należy tutaj wspomnieć o tym, że każdy nóż wykuwany jest przez japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga aż 30 lat. Noże mają wygodną, a przy tym lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka. Podczas chemicznej obróbki zyskuje ono wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Noże Masahiro BWH są ekstremalnie ostre, a ponadto bardzo funkcjonalne. Jako gustowny prezent ucieszą każdego miłośnika sztuki gotowania.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż Masahiro BWH Gyuto o długości ostrza 240 mm jest wielofunkcyjny i ma także uniwersalne zastosowanie. Kształtem przypomina typowy europejski nóż szefa kuchni. Doskonale sprawdza się w przypadku wykonywania takich prac kuchennych jak szatkowanie czy filetowanie i krojenie mięsa.

Noże z serii BWH są stworzone po to, by spełnić oczekiwania wszystkich miłośników gotowania. Zaprojektowano je na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H, a cechą, która je od nich odróżnia, jest brak skuwki między ostrzem oraz rękojeścią. Ostrza noży z serii BWH są wykuwane ze stali MBS-26. To polecana stal molibdenowo-wanadowa, która w wyniku 3-stopniowego hartowania uzyskuje twardość w granicach 58-59 HRC. Idealna równowaga pomiędzy twardością a elastycznością ostrzy to jeden z wielu atutów noży producenta Masahiro. Należy tutaj wspomnieć o tym, że każdy nóż wykuwany jest przez japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga aż 30 lat. Noże mają wygodną, a przy tym lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka. Podczas chemicznej obróbki zyskuje ono wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Noże Masahiro BWH są ekstremalnie ostre, a ponadto bardzo funkcjonalne. Jako gustowny prezent ucieszą każdego miłośnika sztuki gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 240mm

Masahiro BWH Nóż Szefa Kuchni 240mm

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.