• +48 794 113 882

Masahiro BWH Sujihiki 240mm

14017

489,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż Sujihiki Masahiro BWH posiada ostrze o długości 240 mm. Jako nóż w stylu zachodnim ma wąskie i długie ostrze, które zapewnia zarówno precyzyjne krojenie, jak i sprawne plastrowanie oraz filetowanie. Nóż Sujihiki Masahiro z serii BWH jest odpowiednikiem tradycyjnej japońskiej Yanagiby.

Firma Masahiro stworzyła serię noży BWH, bazując na serii profesjonalnych noży kuchennych MV-H i zaznaczając różnicę między nimi jedynie w braku skuwki na granicy ostrza i rękojeści. Wszystkie ostrza noży z serii BWH są produkowane ze stali molibdenowo-wanadowej (MBS-26), która poddawana trzystopniowemu procesowi hartowania umożliwia osiągnięcie twardości ostrza w granicach 58-59 HRC. To doskonałe połączenie twardości z elastycznością klingi. Noże spod marki Masahiro są tworzone przez japońskich rzemieślników, którzy zajmują się ich wykuwaniem już przeszło 30 lat. Każdy nóż ma wygodną oraz wyjątkowo lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka, poddawanego obróbce chemicznej. Dzięki temu cechuje się ona zarówno właściwościami bakteriobójczymi, jak i dużą odpornością na działanie wody. Ostre oraz praktyczne noże kuchenne są pięknie wykonane, dlatego spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających pasjonatów gotowania.
Rodzaje nożyNóż do plastrowania, Nóż Sujihiki
Materiał ostrzaStal nierdzewna
Nóż Sujihiki Masahiro BWH posiada ostrze o długości 240 mm. Jako nóż w stylu zachodnim ma wąskie i długie ostrze, które zapewnia zarówno precyzyjne krojenie, jak i sprawne plastrowanie oraz filetowanie. Nóż Sujihiki Masahiro z serii BWH jest odpowiednikiem tradycyjnej japońskiej Yanagiby.

Firma Masahiro stworzyła serię noży BWH, bazując na serii profesjonalnych noży kuchennych MV-H i zaznaczając różnicę między nimi jedynie w braku skuwki na granicy ostrza i rękojeści. Wszystkie ostrza noży z serii BWH są produkowane ze stali molibdenowo-wanadowej (MBS-26), która poddawana trzystopniowemu procesowi hartowania umożliwia osiągnięcie twardości ostrza w granicach 58-59 HRC. To doskonałe połączenie twardości z elastycznością klingi. Noże spod marki Masahiro są tworzone przez japońskich rzemieślników, którzy zajmują się ich wykuwaniem już przeszło 30 lat. Każdy nóż ma wygodną oraz wyjątkowo lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka, poddawanego obróbce chemicznej. Dzięki temu cechuje się ona zarówno właściwościami bakteriobójczymi, jak i dużą odpornością na działanie wody. Ostre oraz praktyczne noże kuchenne są pięknie wykonane, dlatego spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających pasjonatów gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro BWH Sujihiki 240mm

Masahiro BWH Sujihiki 240mm

  • Typ: Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.