Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do...
Masahiro L-1000 Kamień wodny do...
Masahiro L-1000 Kamień wodny do...
Masahiro L-1000 Kamień wodny do...
Masahiro L-1000 Kamień wodny do...
Masahiro L-1000 Kamień wodny do...
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia

40103
Dostępny - wysyłka w 24h
349,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny, jednostronny, ma gradację 1000 i znajduje profesjonalne zastosowanie przy ostrzeniu nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek czy brzytew. Gradacja kamienia 1000 pozwala na codzienne i regularne ostrzenie niezniszczonych noży, które utrzymane są w dobrym stanie. Ten kamień wodny ma rozmiar large, dzięki czemu z powodzeniem sprawdzi się do ostrzenia największych noży. Jego dodatkową zaletą jest fakt, że wystarcza na długi i bardzo intensywny czas użytkowania.

Najlepsze ostrzałki, za które uznaje się kamienie wodne, pozwalają na naostrzenie każdego noża kuchennego zarówno do imponującej ostrości, jak i precyzji cięcia. W przypadku kamieni wodnych warto wspomnieć, że są one używane do ostrzenia japońskich noży kuchennych w samych manufakturach, jeszcze zanim noże je opuszczą. Przed każdym użyciem zaleca się zanurzenie kamienia w wodzie (wystarczy moczyć go przez kilka minut), ponieważ w trakcie ostrzenia nie powinien być on suchy. Japońskie noże charakteryzują się ekstremalną ostrością, którą można uzyskać poprzez ostrzenie pod odpowiednim kątem – w granicach 15 stopni. Kamienie wodne to doskonałe ostrzałki, które są dobrym wyborem dla wszystkich osób szukających zapewnienia bezpieczeństwa i ostrości noży podczas codziennych prac kuchennych.
Gradacja
1000
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.