- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 1000
- Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Najlepsze ostrzałki, za które uznaje się kamienie wodne, pozwalają na naostrzenie każdego noża kuchennego zarówno do imponującej ostrości, jak i precyzji cięcia. W przypadku kamieni wodnych warto wspomnieć, że są one używane do ostrzenia japońskich noży kuchennych w samych manufakturach, jeszcze zanim noże je opuszczą. Przed każdym użyciem zaleca się zanurzenie kamienia w wodzie (wystarczy moczyć go przez kilka minut), ponieważ w trakcie ostrzenia nie powinien być on suchy. Japońskie noże charakteryzują się ekstremalną ostrością, którą można uzyskać poprzez ostrzenie pod odpowiednim kątem – w granicach 15 stopni. Kamienie wodne to doskonałe ostrzałki, które są dobrym wyborem dla wszystkich osób szukających zapewnienia bezpieczeństwa i ostrości noży podczas codziennych prac kuchennych.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
