- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 1500
- Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Niezawodne kamienie wodne są polecane jako doskonałe ostrzałki do noży kuchennych, ponieważ potrafią sprawić, że noże osiągają niebywałą ostrość i jednocześnie imponującą precyzję cięcia. Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że to właśnie za pomocą kamieni wodnych ostrzone są japońskie noże kuchenne, zanim opuszczą manufakturę, w której powstają. Gdy zechcesz zastosować kamień wodny do ostrzenia, namocz go najpierw kilka minut w wodzie (jego powierzchnia nie powinna być sucha). Największą ostrość noży japońskich uzyskuje się poprzez ostrzenie pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to najlepszy wybór dla tych osób, którym zależy na wyjątkowej precyzji, ostrości i bezpieczeństwie posiadanych noży kuchennych.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
