• +48 794 113 882

Masahiro M-600 Kamień wodny do ostrzenia

40154

179,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 600
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny jest jednostronny i posiada gradację rzędu 600. Nadaje się do profesjonalnego użytku, w szczególności do ostrzenia brzytew i noży, jak również nożyczek czy dłut. Taka gradacja kamienia pozwala na skuteczne ostrzenie bardzo stępionych noży oraz umożliwia sprawną naprawę krawędzi tnącej. Większy rozmiar kamienia zapewnia jednocześnie większą powierzchnię ostrzącą – kamień wodny świetnie sprawdzi się do ostrzenia nawet wyjątkowo dużych noży.

Kamienie wodne, czyli najlepsze ostrzałki, których można używać do ostrzenia noży kuchennych i nie tylko, pozwalają uzyskać niesamowitą ostrość i jednocześnie sporą precyzję cięcia. Należy tu wspomnieć, że japońskie noże kuchenne są wytwarzane w manufakturach, w których do ich ostrzenia stosuje się właśnie kamienie wodne. Jeśli chcesz użyć kamienia wodnego do naostrzenia swojego noża, najpierw zamocz kamień w wodzie. Kilka minut wystarczy, by jego powierzchnia była odpowiednio mokra (nie można nim ostrzyć na sucho). Aby otrzymać jak najlepszą ostrość noża, zaleca się, by podczas ostrzenia japońskich noży używać określonego kąta nachylenia ostrzałki – ok. 15⁰. Kamienie wodne to polecane ostrzałki, które sprawiają, że na co dzień możemy cieszyć się bezpiecznymi i jednocześnie ostrymi nożami kuchennymi.
Gradacja600
Japoński kamień wodny jest jednostronny i posiada gradację rzędu 600. Nadaje się do profesjonalnego użytku, w szczególności do ostrzenia brzytew i noży, jak również nożyczek czy dłut. Taka gradacja kamienia pozwala na skuteczne ostrzenie bardzo stępionych noży oraz umożliwia sprawną naprawę krawędzi tnącej. Większy rozmiar kamienia zapewnia jednocześnie większą powierzchnię ostrzącą – kamień wodny świetnie sprawdzi się do ostrzenia nawet wyjątkowo dużych noży.

Kamienie wodne, czyli najlepsze ostrzałki, których można używać do ostrzenia noży kuchennych i nie tylko, pozwalają uzyskać niesamowitą ostrość i jednocześnie sporą precyzję cięcia. Należy tu wspomnieć, że japońskie noże kuchenne są wytwarzane w manufakturach, w których do ich ostrzenia stosuje się właśnie kamienie wodne. Jeśli chcesz użyć kamienia wodnego do naostrzenia swojego noża, najpierw zamocz kamień w wodzie. Kilka minut wystarczy, by jego powierzchnia była odpowiednio mokra (nie można nim ostrzyć na sucho). Aby otrzymać jak najlepszą ostrość noża, zaleca się, by podczas ostrzenia japońskich noży używać określonego kąta nachylenia ostrzałki – ok. 15⁰. Kamienie wodne to polecane ostrzałki, które sprawiają, że na co dzień możemy cieszyć się bezpiecznymi i jednocześnie ostrymi nożami kuchennymi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro M-600 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro M-600 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 600
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.