- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 1000
- Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Najlepsze ostrzałki, ułatwiające pracę w kuchni – czyli polecane kamienie wodne – pozwalają wydobyć ekstremalną ostrość z noży kuchennych i innych narzędzi. Dzięki temu noże charakteryzują się niezwykłą precyzją cięcia, co znacząco usprawnia wykonywanie obowiązków (zawodowych lub wynikających z pasji gotowania). Należy przytoczyć tutaj fakt, że wszystkie japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego – ostrzy się na kamieniach wodnych. Przed wykorzystaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zadbać o to, by jego powierzchnia nie była sucha. Najlepiej więc zamoczyć go na kilka minut w wodzie. Japońskie noże wykazują się wyjątkową ostrością, na co wpływ ma specjalna metoda ostrzenia, pod kątem ok. 15⁰. Wybierając kamień wodny, decydujesz się na wysokiej jakości ostrzałkę kuchenną, która zagwarantuje Ci bezpieczeństwo oraz ostrość Twoich narzędzi i noży.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
