Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do...
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do...
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do...
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do...
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do...
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia

40173
Dostępny - wysyłka w 24h
269,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 600/1000
  • Wymiary: 18,5 x 6 x 2,8 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny o dwóch gradacjach (rzędu 600 oraz 1000) jest przeznaczony do profesjonalnego zastosowania i nadaje się do sprawnego ostrzenia różnego rodzaju narzędzi potrzebnych do pracy w kuchni. Można przy jego użyciu ostrzyć brzytwy, a także dłuta i nożyczki, oraz oczywiście noże kuchenne. Korzystając ze strony o gradacji 600 naostrzymy noże wyjątkowo stępione, naprawiając też ich krawędź tnącą. Z kolei przy pomocy strony o wyższej gradacji – 1000 – możliwe jest codzienne i regularne ostrzenie noży. Większe rozmiary kamienia wodnego dają możliwość ostrzenia nawet dużych noży.

Kamienie wodne określane są mianem niezawodnych ostrzałek kuchennych, dzięki którym uzyskujemy tak wysoki stopień ostrości oraz precyzji cięcia noża kuchennego. Należy tu wspomnieć, że każdy z japońskich noży kuchennych poddawany jest ostrzeniu przy użyciu kamieni wodnych, zanim opuści zakład produkcyjny. Zanim zastosujesz kamień wodny do ostrzenia, pamiętaj, aby go dobrze namoczyć w wodzie (przez kilka minut). Trzeba tak zrobić przed każdym ostrzeniem, ponieważ w czasie wykonywania tej czynności kamień nie powinien być suchy. Warto pamiętać, że maksymalną ostrość japońskim nożom nadaje ostrzenie ich pod kątem 15⁰. Kamienie wodne stanowią niezastąpione ostrzałki do noży w każdej kuchni. Używając ich, uzyskasz bezpieczny, a także ostry nóż kuchenny, który znacznie ułatwi wykonywanie wszystkich prac.
Gradacja
600/1000
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.