- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 600/1000
- Wymiary: 18,5 x 6 x 2,8 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Kamienie wodne określane są mianem niezawodnych ostrzałek kuchennych, dzięki którym uzyskujemy tak wysoki stopień ostrości oraz precyzji cięcia noża kuchennego. Należy tu wspomnieć, że każdy z japońskich noży kuchennych poddawany jest ostrzeniu przy użyciu kamieni wodnych, zanim opuści zakład produkcyjny. Zanim zastosujesz kamień wodny do ostrzenia, pamiętaj, aby go dobrze namoczyć w wodzie (przez kilka minut). Trzeba tak zrobić przed każdym ostrzeniem, ponieważ w czasie wykonywania tej czynności kamień nie powinien być suchy. Warto pamiętać, że maksymalną ostrość japońskim nożom nadaje ostrzenie ich pod kątem 15⁰. Kamienie wodne stanowią niezastąpione ostrzałki do noży w każdej kuchni. Używając ich, uzyskasz bezpieczny, a także ostry nóż kuchenny, który znacznie ułatwi wykonywanie wszystkich prac.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
