Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]
Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]

Nóż Masahiro MV-L Chef 240mm [14112]

14112
Dostępny - wysyłka w 24h
539,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 

Masahiro MV-L Chef o długości ostrza 240mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza.  Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
 

BWH to seria noży wykonana na wzór linii MV-H. Zastosowano tu również molibdenowo-wanadową, wysokowęglową, nierdzewną stal MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej, niespotykanej ostrości.

 

Rękojeść została wykonana z drewna o nazwie Black Pakkawood, którego liczne warstwy zostały pod dużym ciśnieniem i w wysokiej temperaturze sprasowane w jednolity, bardzo trwały, odporny na wilgoć i wodę materiał. Drewniany uchwyt z powłoką antybakteryjną jest łatwy w pielęgnacji niczym plastik, został zabezpieczony trzema perfekcyjnie osadzonymi i wypolerowanymi nitami.

 

Noże z tej serii są ostrzone z dwóch stron lecz w przeciwieństwie do większości zachodnich producentów, Masahiro ostrzy je asymetrycznie 80/20. Oznacza to, że krawędź tnąca przesunięta jest na jedną ze stron w osi noża. Korzyści z zastosowania asymetrycznego ostrzenia to nawet o 35% w stosunku do symetrycznego ostrza cieńsza krawędź tnąca, przez co znacznie ostrzejsza.

 

 



Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 



Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): 375 mm
Długość ostrza (B): 240 mm
Szerokość (C): 50 mm
Grubość (D): 2.5 mm
Waga: 185 g
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii
Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.