• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

10013

379,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata 12,00 zł
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba z serii MS-8 od producenta Masahiro ma długość ostrza 240 mm. Jest to długi nóż posiadający smukłe ostrze, który wpisuje się w podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, a także pasjonatów gotowania i kuchni japońskiej. Noże te tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. To sprawia, że sushi master jest w stanie niezwykle precyzyjnie kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sushi czy też sashimi.

Seria noży w japońskim stylu, czyli MS-8 od producenta Masahiro, prezentuje najlepsze cechy tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Jest ona doceniana przez miłośników sushi i kuchni japońskiej. Noże, które wchodzą w skład serii Masahiro MS-8, są ostrzone jednostronnie w tradycyjny sposób. Powstają one z cenionej stali MBS-26, a ich twardość sięga 58-59 w skali Rockwella. Piękne ostrza noży Masahiro MS-8 nie tylko umożliwiają sprawną pracę w kuchni, ale także niezwykle estetycznie się prezentują. Tradycja wykuwania noży przez zdolnych kowali w firmie Masahiro sięga już kilkudziesięciu lat. Z całą pewnością można tu mówić o perfekcji rzemiosła oraz o nowym znaczeniu ostrości noży kuchennych. Noże Masahiro MS-8 posiadają drewnianą rękojeść (wykonywaną z drzewa magnoliowego), a wykończenie atrakcyjną wizualnie skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości podkreśla ich charakter. By utrzymać ekstremalny poziom ostrości noży, najlepiej do ich ostrzenia używać sprawdzonych kamieni wodnych.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Yanagiba z serii MS-8 od producenta Masahiro ma długość ostrza 240 mm. Jest to długi nóż posiadający smukłe ostrze, który wpisuje się w podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, a także pasjonatów gotowania i kuchni japońskiej. Noże te tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. To sprawia, że sushi master jest w stanie niezwykle precyzyjnie kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sushi czy też sashimi.

Seria noży w japońskim stylu, czyli MS-8 od producenta Masahiro, prezentuje najlepsze cechy tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Jest ona doceniana przez miłośników sushi i kuchni japońskiej. Noże, które wchodzą w skład serii Masahiro MS-8, są ostrzone jednostronnie w tradycyjny sposób. Powstają one z cenionej stali MBS-26, a ich twardość sięga 58-59 w skali Rockwella. Piękne ostrza noży Masahiro MS-8 nie tylko umożliwiają sprawną pracę w kuchni, ale także niezwykle estetycznie się prezentują. Tradycja wykuwania noży przez zdolnych kowali w firmie Masahiro sięga już kilkudziesięciu lat. Z całą pewnością można tu mówić o perfekcji rzemiosła oraz o nowym znaczeniu ostrości noży kuchennych. Noże Masahiro MS-8 posiadają drewnianą rękojeść (wykonywaną z drzewa magnoliowego), a wykończenie atrakcyjną wizualnie skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości podkreśla ich charakter. By utrzymać ekstremalny poziom ostrości noży, najlepiej do ich ostrzenia używać sprawdzonych kamieni wodnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

10 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.