• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

10013

379,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba z serii MS-8 od producenta Masahiro ma długość ostrza 240 mm. Jest to długi nóż posiadający smukłe ostrze, który wpisuje się w podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, a także pasjonatów gotowania i kuchni japońskiej. Noże te tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. To sprawia, że sushi master jest w stanie niezwykle precyzyjnie kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sushi czy też sashimi.

Seria noży w japońskim stylu, czyli MS-8 od producenta Masahiro, prezentuje najlepsze cechy tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Jest ona doceniana przez miłośników sushi i kuchni japońskiej. Noże, które wchodzą w skład serii Masahiro MS-8, są ostrzone jednostronnie w tradycyjny sposób. Powstają one z cenionej stali MBS-26, a ich twardość sięga 58-59 w skali Rockwella. Piękne ostrza noży Masahiro MS-8 nie tylko umożliwiają sprawną pracę w kuchni, ale także niezwykle estetycznie się prezentują. Tradycja wykuwania noży przez zdolnych kowali w firmie Masahiro sięga już kilkudziesięciu lat. Z całą pewnością można tu mówić o perfekcji rzemiosła oraz o nowym znaczeniu ostrości noży kuchennych. Noże Masahiro MS-8 posiadają drewnianą rękojeść (wykonywaną z drzewa magnoliowego), a wykończenie atrakcyjną wizualnie skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości podkreśla ich charakter. By utrzymać ekstremalny poziom ostrości noży, najlepiej do ich ostrzenia używać sprawdzonych kamieni wodnych.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Yanagiba z serii MS-8 od producenta Masahiro ma długość ostrza 240 mm. Jest to długi nóż posiadający smukłe ostrze, który wpisuje się w podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, a także pasjonatów gotowania i kuchni japońskiej. Noże te tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. To sprawia, że sushi master jest w stanie niezwykle precyzyjnie kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sushi czy też sashimi.

Seria noży w japońskim stylu, czyli MS-8 od producenta Masahiro, prezentuje najlepsze cechy tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Jest ona doceniana przez miłośników sushi i kuchni japońskiej. Noże, które wchodzą w skład serii Masahiro MS-8, są ostrzone jednostronnie w tradycyjny sposób. Powstają one z cenionej stali MBS-26, a ich twardość sięga 58-59 w skali Rockwella. Piękne ostrza noży Masahiro MS-8 nie tylko umożliwiają sprawną pracę w kuchni, ale także niezwykle estetycznie się prezentują. Tradycja wykuwania noży przez zdolnych kowali w firmie Masahiro sięga już kilkudziesięciu lat. Z całą pewnością można tu mówić o perfekcji rzemiosła oraz o nowym znaczeniu ostrości noży kuchennych. Noże Masahiro MS-8 posiadają drewnianą rękojeść (wykonywaną z drzewa magnoliowego), a wykończenie atrakcyjną wizualnie skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości podkreśla ich charakter. By utrzymać ekstremalny poziom ostrości noży, najlepiej do ich ostrzenia używać sprawdzonych kamieni wodnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

11 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.