• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

10014

439,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż kuchenny Masahiro MS-8 Yanagiba posiada ostrze o długości 270 mm, które jest smukłe i umożliwia precyzyjną pracę w kuchni. Yanagiba to jeden z podstawowych elementów, jakie powinny znaleźć się w kuchni każdego mistrza sushi czy też pasjonata gotowania i japońskiej kuchni. Tradycyjnie noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, co pozwala na bardzo precyzyjne cięcie – sushi master z łatwością poradzi sobie z krojeniem wyjątkowo cienkich kawałków ryby, które przeznaczone są do sushi lub sashimi.

Seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, czyli MS-8 marki Masahiro, jest skierowana w większości do osób gustujących w kuchni japońskiej i sushi oraz do tych, które doceniają japońskie, tradycyjne rzemiosło. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Masahiro MS-8 tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. Wykuwa się je z kultowej stali MBS-26, a ich kolejną zaletą jest twardość ostrzy, która dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Wytwarzaniem tych pięknych noży, już od kilkudziesięciu lat, zajmują się kowale zatrudnieni w firmie Mashiro, osiągając perfekcyjny poziom we własnym rzemiośle. Masahiro nadaje nowe znaczenie pojęciu ostrości, a by ją utrzymać przez długi czas, poleca się ostrzenie noży na kamieniach wodnych. Dodatkowym atutem noży z serii MS-8 jest rękojeść z drewna magnolii z estetyczną skuwką, która powstaje z wytrzymałego tworzywa.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż kuchenny Masahiro MS-8 Yanagiba posiada ostrze o długości 270 mm, które jest smukłe i umożliwia precyzyjną pracę w kuchni. Yanagiba to jeden z podstawowych elementów, jakie powinny znaleźć się w kuchni każdego mistrza sushi czy też pasjonata gotowania i japońskiej kuchni. Tradycyjnie noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, co pozwala na bardzo precyzyjne cięcie – sushi master z łatwością poradzi sobie z krojeniem wyjątkowo cienkich kawałków ryby, które przeznaczone są do sushi lub sashimi.

Seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, czyli MS-8 marki Masahiro, jest skierowana w większości do osób gustujących w kuchni japońskiej i sushi oraz do tych, które doceniają japońskie, tradycyjne rzemiosło. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Masahiro MS-8 tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. Wykuwa się je z kultowej stali MBS-26, a ich kolejną zaletą jest twardość ostrzy, która dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Wytwarzaniem tych pięknych noży, już od kilkudziesięciu lat, zajmują się kowale zatrudnieni w firmie Mashiro, osiągając perfekcyjny poziom we własnym rzemiośle. Masahiro nadaje nowe znaczenie pojęciu ostrości, a by ją utrzymać przez długi czas, poleca się ostrzenie noży na kamieniach wodnych. Dodatkowym atutem noży z serii MS-8 jest rękojeść z drewna magnolii z estetyczną skuwką, która powstaje z wytrzymałego tworzywa.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.