• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

10014

439,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż kuchenny Masahiro MS-8 Yanagiba posiada ostrze o długości 270 mm, które jest smukłe i umożliwia precyzyjną pracę w kuchni. Yanagiba to jeden z podstawowych elementów, jakie powinny znaleźć się w kuchni każdego mistrza sushi czy też pasjonata gotowania i japońskiej kuchni. Tradycyjnie noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, co pozwala na bardzo precyzyjne cięcie – sushi master z łatwością poradzi sobie z krojeniem wyjątkowo cienkich kawałków ryby, które przeznaczone są do sushi lub sashimi.

Seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, czyli MS-8 marki Masahiro, jest skierowana w większości do osób gustujących w kuchni japońskiej i sushi oraz do tych, które doceniają japońskie, tradycyjne rzemiosło. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Masahiro MS-8 tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. Wykuwa się je z kultowej stali MBS-26, a ich kolejną zaletą jest twardość ostrzy, która dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Wytwarzaniem tych pięknych noży, już od kilkudziesięciu lat, zajmują się kowale zatrudnieni w firmie Mashiro, osiągając perfekcyjny poziom we własnym rzemiośle. Masahiro nadaje nowe znaczenie pojęciu ostrości, a by ją utrzymać przez długi czas, poleca się ostrzenie noży na kamieniach wodnych. Dodatkowym atutem noży z serii MS-8 jest rękojeść z drewna magnolii z estetyczną skuwką, która powstaje z wytrzymałego tworzywa.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż kuchenny Masahiro MS-8 Yanagiba posiada ostrze o długości 270 mm, które jest smukłe i umożliwia precyzyjną pracę w kuchni. Yanagiba to jeden z podstawowych elementów, jakie powinny znaleźć się w kuchni każdego mistrza sushi czy też pasjonata gotowania i japońskiej kuchni. Tradycyjnie noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, co pozwala na bardzo precyzyjne cięcie – sushi master z łatwością poradzi sobie z krojeniem wyjątkowo cienkich kawałków ryby, które przeznaczone są do sushi lub sashimi.

Seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, czyli MS-8 marki Masahiro, jest skierowana w większości do osób gustujących w kuchni japońskiej i sushi oraz do tych, które doceniają japońskie, tradycyjne rzemiosło. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Masahiro MS-8 tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. Wykuwa się je z kultowej stali MBS-26, a ich kolejną zaletą jest twardość ostrzy, która dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Wytwarzaniem tych pięknych noży, już od kilkudziesięciu lat, zajmują się kowale zatrudnieni w firmie Mashiro, osiągając perfekcyjny poziom we własnym rzemiośle. Masahiro nadaje nowe znaczenie pojęciu ostrości, a by ją utrzymać przez długi czas, poleca się ostrzenie noży na kamieniach wodnych. Dodatkowym atutem noży z serii MS-8 jest rękojeść z drewna magnolii z estetyczną skuwką, która powstaje z wytrzymałego tworzywa.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

10 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.