• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm

10012

349,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba ma smukłe ostrze o długości 210 mm i stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia w kuchni każdego mistrza sushi (czy też miłośnika kuchni japońskiej). Nóż Yanagiba w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie, co pozwala na niezwykle precyzyjne krojenie cienkich kawałków ryby do sushi lub sashimi. Każdy sushi master doceni zalety tego wyjątkowego noża o bardzo wysokiej jakości.

Seria MS-8 jest serią noży utrzymanych w tradycyjnym japońskim stylu, skierowaną w głównej mierze do wszystkich miłośników sushi, japońskiej kuchni, jak i tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże, które obejmuje seria Masahiro MS-8, są tradycyjnie ostrzone jednostronnie. Wykonuje się je z kultowej, cenionej stali MBS-26, a każdy z nich cechuje się twardością ostrzy na poziomie 58-59 w skali Rockwella. Warto zaznaczyć, że kowale reprezentujący cenioną markę Masahiro zajmują się wykuwaniem tych noży już od kilkudziesięciu lat. Tak duże doświadczenie firmy Masahiro pozwoliło osiągnąć perfekcję, a dzięki utalentowanym rzemieślnikom otrzymaliśmy nowe znaczenie jakości i ostrości noży kuchennych. Noże z serii MS-8 posiadają wyjątkową rękojeść stworzoną z drewna magnolii, która wykończona jest piękną skuwką z bardzo wytrzymałego tworzywa. By zachować najwyższy poziom ostrości tych noży, zaleca się ostrzenie na kamieniach wodnych.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba ma smukłe ostrze o długości 210 mm i stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia w kuchni każdego mistrza sushi (czy też miłośnika kuchni japońskiej). Nóż Yanagiba w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie, co pozwala na niezwykle precyzyjne krojenie cienkich kawałków ryby do sushi lub sashimi. Każdy sushi master doceni zalety tego wyjątkowego noża o bardzo wysokiej jakości.

Seria MS-8 jest serią noży utrzymanych w tradycyjnym japońskim stylu, skierowaną w głównej mierze do wszystkich miłośników sushi, japońskiej kuchni, jak i tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże, które obejmuje seria Masahiro MS-8, są tradycyjnie ostrzone jednostronnie. Wykonuje się je z kultowej, cenionej stali MBS-26, a każdy z nich cechuje się twardością ostrzy na poziomie 58-59 w skali Rockwella. Warto zaznaczyć, że kowale reprezentujący cenioną markę Masahiro zajmują się wykuwaniem tych noży już od kilkudziesięciu lat. Tak duże doświadczenie firmy Masahiro pozwoliło osiągnąć perfekcję, a dzięki utalentowanym rzemieślnikom otrzymaliśmy nowe znaczenie jakości i ostrości noży kuchennych. Noże z serii MS-8 posiadają wyjątkową rękojeść stworzoną z drewna magnolii, która wykończona jest piękną skuwką z bardzo wytrzymałego tworzywa. By zachować najwyższy poziom ostrości tych noży, zaleca się ostrzenie na kamieniach wodnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.