• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Tako-Sashimi 240mm

10023

379,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Tako-Sashimi z serii Masahiro MS-8 cechuje się smukłym ostrzem o długości 240 mm. Ten długi nóż jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia mistrza sushi oraz każdego miłośnika japońskiej kuchni. Nóż tradycyjnie jest ostrzony jednostronnie. To umożliwia sprawną i niezwykle precyzyjną pracę – sushi master z łatwością radzi sobie z krojeniem cienkich kawałków ryby do sashimi albo sushi. Tako-Sashimi to pochodzący z rejonu Tokyo bliźniaczy nóż dla noża Yanagiba.

Serię noży MS-8 (zawierającą doskonałej jakości noże w tradycyjnym stylu japońskim) zaprojektowano dla osób gustujących w sushi i kuchni japońskiej oraz ceniących tradycyjne japońskie rzemiosło. Są one zgodnie z tradycją ostrzone jednostronnie, a do ich wytwarzania stosuje się kultową stal o nazwie MBS-26. Twardość tych wyjątkowych i pięknych ostrzy wynosi ok. 58-59 w skali Rockwella. Nad nożami MS-8 pracują kowale z firmy Masahiro, którzy już od kilkudziesięciu lat zajmują się ich wykuwaniem, doprowadzając swoje rzemiosło do perfekcji. Producent Masahiro zdołał dzięki temu uzyskać nowy wymiar jakości, prezentując ekstremalną ostrość swoich noży. Wykonana z drzewa magnoliowego rękojeść posiada piękną skuwkę z wytrzymałego tworzywa. Najlepiej ostrzyć noże na kamieniach wodnych, bo w ten sposób zachowujemy ich maksymalny poziom ostrości przez długi czas.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Tako-Sashimi z serii Masahiro MS-8 cechuje się smukłym ostrzem o długości 240 mm. Ten długi nóż jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia mistrza sushi oraz każdego miłośnika japońskiej kuchni. Nóż tradycyjnie jest ostrzony jednostronnie. To umożliwia sprawną i niezwykle precyzyjną pracę – sushi master z łatwością radzi sobie z krojeniem cienkich kawałków ryby do sashimi albo sushi. Tako-Sashimi to pochodzący z rejonu Tokyo bliźniaczy nóż dla noża Yanagiba.

Serię noży MS-8 (zawierającą doskonałej jakości noże w tradycyjnym stylu japońskim) zaprojektowano dla osób gustujących w sushi i kuchni japońskiej oraz ceniących tradycyjne japońskie rzemiosło. Są one zgodnie z tradycją ostrzone jednostronnie, a do ich wytwarzania stosuje się kultową stal o nazwie MBS-26. Twardość tych wyjątkowych i pięknych ostrzy wynosi ok. 58-59 w skali Rockwella. Nad nożami MS-8 pracują kowale z firmy Masahiro, którzy już od kilkudziesięciu lat zajmują się ich wykuwaniem, doprowadzając swoje rzemiosło do perfekcji. Producent Masahiro zdołał dzięki temu uzyskać nowy wymiar jakości, prezentując ekstremalną ostrość swoich noży. Wykonana z drzewa magnoliowego rękojeść posiada piękną skuwkę z wytrzymałego tworzywa. Najlepiej ostrzyć noże na kamieniach wodnych, bo w ten sposób zachowujemy ich maksymalny poziom ostrości przez długi czas.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Tako-Sashimi 240mm

Masahiro MS-8 Tako-Sashimi 240mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.