• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 240 mm dla osób leworęcznych

10063

559,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba dla osób leworęcznych z serii MS-8 od znanego producenta Masahiro ma ostrze o długości 240 mm. Jest to długi nóż kuchenny o smukłym ostrzu, będący jednocześnie podstawowym nożem w wyposażeniu każdego miłośnika japońskiej kuchni, jak i mistrza sushi. Nóż Yanagiba jest tradycyjnie ostrzony jednostronnie, dzięki czemu sushi master jest w stanie z niezwykłą precyzją pokroić cienkie kawałki ryby, przygotowując sushi lub sashimi.

Cała seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – MS-8 – przeznaczona jest do użytku przez pasjonatów kuchni japońskiej i miłośników sushi oraz przez te osoby, które cenią tradycyjne japońskie rzemiosło. Noże z serii MS-8 zgodnie z tradycją ostrzy się jednostronnie. Do ich wykonania producent Masahiro używa kultowej stali MBS-26, dzięki której jest w stanie uzyskać twardość wyjątkowo estetycznych ostrzy w granicach 58-59 w skali Rockwella. Noże te są wykuwane w firmie Masahiro przez prawdziwych kowali, którzy doszli do perfekcyjnego poziomu i ekstremalnej ostrości o nowym znaczeniu. Tę piękną tradycję tworzenia doskonałych noży kuchennych można już liczyć w dziesiątkach lat. Wysoka jakość i rękojeść z drewna magnolii (z ozdobną skuwką z mocnego tworzywa) sprawiają, że noże Masahiro MS-8 są cenione nie tylko przez amatorów gotowania, ale także profesjonalistów. Najlepiej jest ostrzyć je na kamieniach wodnych, ponieważ pozwala to na zachowanie ich niebywałej ostrości.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Yanagiba dla osób leworęcznych z serii MS-8 od znanego producenta Masahiro ma ostrze o długości 240 mm. Jest to długi nóż kuchenny o smukłym ostrzu, będący jednocześnie podstawowym nożem w wyposażeniu każdego miłośnika japońskiej kuchni, jak i mistrza sushi. Nóż Yanagiba jest tradycyjnie ostrzony jednostronnie, dzięki czemu sushi master jest w stanie z niezwykłą precyzją pokroić cienkie kawałki ryby, przygotowując sushi lub sashimi.

Cała seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – MS-8 – przeznaczona jest do użytku przez pasjonatów kuchni japońskiej i miłośników sushi oraz przez te osoby, które cenią tradycyjne japońskie rzemiosło. Noże z serii MS-8 zgodnie z tradycją ostrzy się jednostronnie. Do ich wykonania producent Masahiro używa kultowej stali MBS-26, dzięki której jest w stanie uzyskać twardość wyjątkowo estetycznych ostrzy w granicach 58-59 w skali Rockwella. Noże te są wykuwane w firmie Masahiro przez prawdziwych kowali, którzy doszli do perfekcyjnego poziomu i ekstremalnej ostrości o nowym znaczeniu. Tę piękną tradycję tworzenia doskonałych noży kuchennych można już liczyć w dziesiątkach lat. Wysoka jakość i rękojeść z drewna magnolii (z ozdobną skuwką z mocnego tworzywa) sprawiają, że noże Masahiro MS-8 są cenione nie tylko przez amatorów gotowania, ale także profesjonalistów. Najlepiej jest ostrzyć je na kamieniach wodnych, ponieważ pozwala to na zachowanie ich niebywałej ostrości.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 240 mm dla osób leworęcznych

Masahiro MS-8 Yanagiba 240 mm dla osób leworęcznych

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

11 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.