• +48 794 113 882

Masahiro MS-8 Yanagiba 270 mm dla osób leworęcznych

11164

679,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż z serii Masahiro MS-8, Yanagiba dla osób leworęcznych, ma długie i smukłe ostrze (270 mm). Yanagibę określa się jako podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, jak i osób gustujących w kuchni japońskiej. Nóż jest zgodnie z tradycją ostrzony jednostronnie, a więc każdy sushi master wyjątkowo sprawnie może kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sashimi lub sushi.

Wszystkim miłośnikom kuchni japońskiej, a w szczególności sushi poleca się serię noży kuchennych MS-8 od producenta Masahiro. Zawiera ona doskonałe noże w japońskim stylu, które docenią także miłośnicy tradycyjnego rzemiosła japońskiego. Noże Masahiro MS-8 wykonywane są ze znakomitej stali MBS-26, a twardość ich ostrzy dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Tradycyjnie ostrzy się je jednostronnie, a warto również nadmienić, że za ich produkcję od kilkudziesięciu lat odpowiedzialni są kowale zatrudnieni w firmie Masahiro. Tak długa tradycja pozwoliła na osiągnięcie perfekcyjnego poziomu w rzemiośle, a producent Masahiro zdołał wyznaczyć tzw. nową jakość dla ostrości noży kuchennych. Noże z serii MS-8 mają drewnianą rękojeść z piękną skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości (rękojeść powstaje z drewna magnolii). Dla zachowania na długo imponującej ostrości noży kuchennych, najlepiej do ich ostrzenia używać kamieni wodnych.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż z serii Masahiro MS-8, Yanagiba dla osób leworęcznych, ma długie i smukłe ostrze (270 mm). Yanagibę określa się jako podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, jak i osób gustujących w kuchni japońskiej. Nóż jest zgodnie z tradycją ostrzony jednostronnie, a więc każdy sushi master wyjątkowo sprawnie może kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sashimi lub sushi.

Wszystkim miłośnikom kuchni japońskiej, a w szczególności sushi poleca się serię noży kuchennych MS-8 od producenta Masahiro. Zawiera ona doskonałe noże w japońskim stylu, które docenią także miłośnicy tradycyjnego rzemiosła japońskiego. Noże Masahiro MS-8 wykonywane są ze znakomitej stali MBS-26, a twardość ich ostrzy dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Tradycyjnie ostrzy się je jednostronnie, a warto również nadmienić, że za ich produkcję od kilkudziesięciu lat odpowiedzialni są kowale zatrudnieni w firmie Masahiro. Tak długa tradycja pozwoliła na osiągnięcie perfekcyjnego poziomu w rzemiośle, a producent Masahiro zdołał wyznaczyć tzw. nową jakość dla ostrości noży kuchennych. Noże z serii MS-8 mają drewnianą rękojeść z piękną skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości (rękojeść powstaje z drewna magnolii). Dla zachowania na długo imponującej ostrości noży kuchennych, najlepiej do ich ostrzenia używać kamieni wodnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MS-8 Yanagiba 270 mm dla osób leworęcznych

Masahiro MS-8 Yanagiba 270 mm dla osób leworęcznych

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

11 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.