• +48 794 113 882

Masahiro MSC Santoku Brown 165 mm

11051

269,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Japoński nóż kuchenny Santoku często określa się jako odpowiednik klasycznego noża szefa kuchni. Jego ostrze jest zazwyczaj krótsze i szersze niż ostrze noża szefa kuchni, dzięki czemu w wygodny sposób można nim kroić i szatkować produkty spożywcze.

Podstawowa linia noży kuchennych marki Masahiro – seria MSC – powstała z myślą o osobach potrzebujących uniwersalnych noży do codziennego użytku. Seria noży MSC sprawdza się w domowej kuchni i zawiera różne rodzaje noży, których ostrza wykute są ze stali wysokowęglowej MBS-26. Ostrza charakteryzują się twardością 58-59 HRC, którą producent jest w stanie uzyskać, stosując złożony proces hartowania stali. Proces ten zapewnia równowagę między twardością i elastycznością ostrza, a opracowali go właściciele firmy – rodzina Hattori. Noże kuchenne z serii MSC są nierdzewne, więc są jednocześnie łatwe w utrzymaniu na co dzień. Piękna rękojeść, którą wytwarza się z drewna pakka dodaje eleganckiego i wyjątkowego charakteru nożom. Rękojeść jest także wyprofilowana, więc noże te są bardzo ergonomiczne i wygodne podczas używania.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Japoński nóż kuchenny Santoku często określa się jako odpowiednik klasycznego noża szefa kuchni. Jego ostrze jest zazwyczaj krótsze i szersze niż ostrze noża szefa kuchni, dzięki czemu w wygodny sposób można nim kroić i szatkować produkty spożywcze.

Podstawowa linia noży kuchennych marki Masahiro – seria MSC – powstała z myślą o osobach potrzebujących uniwersalnych noży do codziennego użytku. Seria noży MSC sprawdza się w domowej kuchni i zawiera różne rodzaje noży, których ostrza wykute są ze stali wysokowęglowej MBS-26. Ostrza charakteryzują się twardością 58-59 HRC, którą producent jest w stanie uzyskać, stosując złożony proces hartowania stali. Proces ten zapewnia równowagę między twardością i elastycznością ostrza, a opracowali go właściciele firmy – rodzina Hattori. Noże kuchenne z serii MSC są nierdzewne, więc są jednocześnie łatwe w utrzymaniu na co dzień. Piękna rękojeść, którą wytwarza się z drewna pakka dodaje eleganckiego i wyjątkowego charakteru nożom. Rękojeść jest także wyprofilowana, więc noże te są bardzo ergonomiczne i wygodne podczas używania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MSC Santoku Brown 165 mm

Masahiro MSC Santoku Brown 165 mm

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.